Baldan gostuje na finalu TCR Italija u Imoli

Na startnoj rešetki poslednje i odlučujuće runde TCR prvenstva Italije u Imoli naći će se i bivši prvak serije Nikola Baldan.

Nacionalni TCR šampion iz 2017, Baldan se ove godine trkao u Porše karera kupu Italija i godinu je završio kao osmi u apsolutnom plasmanu.

On je pre mesec dana gostovao na vikendu TCR Evropa na Spa-Frankoršampu i za volanom “kupre leon kompetision” ekipe Elit motorsport trke je završavao kao deveti i osmi.

Pilot iz Veneta je TCR Italija 2017. pokorio vozeći tada aktuelnu “kupru”, s kojom je na putu do titule osvojio sedam trka.

U 2018. prešao je na “hjundai”, s njim je zabeležio jednu pobedu i bio peti u generalnom. Te sezone doživeo je težak udes i prelom ključne kosti na Imoli, što ga je udaljilo sa staza na dva meseca.

“Za mene je ovo poseban povratak od višestrukog značaja. S “leonom” sam osvojio mnogo toga, ako ne i sve”, kazao je 38-godišnji Baldan. “Kupra” je njegova evolucija, pa se pomalo osećam kao da se vraćam kući.”

“Zatim, očigledno, Imola… Mesto na kom je sve pretilo da se završi. Nadahnjuje me i dodatno motiviše što se baš tu vraćam u italijansku seriju.”

“Vratio sam se za volan TCR automobila na Spa, i to posle dve i po godine. TCR Evropa svakako nije jednostavna serija. Zahvaljujući Elit motorsportu i momcima iz ekipe došli smo do dva divna top 10 rezultata posle lavine preticanja i to mi daje samopouzdanje da ću se dobro pokazati i u TCR Italija.”

“Na Imoli ću otkriti kako se auto ponaša na Mišlen pneumaticima, to će biti podsticaj i jedva čekam petak”, završio je Baldan, u čijoj se šampionskoj godini u Italiji vozilo na gumama Hankuk, dok je gostujući na Spa upoznao “kupru leon kompetision” na Jokohama pneumaticima.

Tim Elit motorsport bavio se relijem i tek je od prošle sezone u svoje aktivnosti uvrstio i trke na krugu.

Njegov vlasnik Nikola Novaljo kazao je: “Veoma smo ponosni što u naše redove možemo da uvrstimo takvog pilota kao što je Baldan. Njegovo prisustvo je i podsticaj i izazov s kojim smo spremni da se suočimo. Zajedno smo ušli u avanturu na Spa i završili je s izvrsnim rezultatima, siguran sam da i ćemo na Imoli postići vredne rezultate.”

Ekipa u Imolu dolazi s jednim vozačem kao kandidatom za titulu. Njen pulen Mikele Imberti na čelu je poretka u DSG kategoriji, što Novaljo smatra dokazom da se dosad radilo dobro.

Finalni vikend TCR Italija na autodromu Enco i Dino Ferari otvoriće treninzi u petak, prvi u 11:55, drugi u 15:25. Kvalifikacije se voze u subotu od 11:35.

Istog dana na programu je trka 1, koja počinje u 16:00 časova, dok je poslednji sprint šampionata na programu u nedelju u 12:40.

Kao i uvek, obe trke moći će da se gledaju uživo na Fejsbuk stranici šampionata.