Baldan najavio punu sezonu TCR Italija i dva WTCR gostovanja

Šampion TCR Italija 2017. Nikola Baldan imaće obiman i zahtevan takmičarski program u dolazećoj sezoni.

On će nastupati u kompletnom nacionalnom TCR prvenstvu i gostovaće kao vajldkard takmičar na dve runde Svetskog kupa turing automobila, na Adriji i Hungaroringu.

U obe serije njegov tim će biti italijanski Target kompetišen, a marka automobila Hjundai, ali će Baldan voziti dva različita modela.

U WTCR on će nastupati za volanom “hjundaija i30 N”, dok će u WTCR gostovanjima preći u kokpit nove “elantre N TCR”.

Baldan se tokom prethodnih godina takmičio i u Porše karera kupu Italija, gde je 2020. bio osmi u generalnom plasmanu, uz povremene startove u TCR Italija i TCR Evropa.

Na njegovu karijeru uticao je težak udes u Imoli 2018, kada je u prevrtanju automobila polomio ključnu kost i morao da napravi višemesečnu takmičarsku pauzu.

“Spreman sam hiljadu odsto!”, poručio je 38-godišnji trkač iz Veneta.

“Ove godine imamo vrlo izazovan program i teško mi je da rečima opišem šta osećam u sebi. Sve ove godine ostao sam u vezi sa TCR kategorijom, osećao sam želju i znao sam da hoću i moram da se u punom angažmanu vratim u te automobile koji su toliko dali mojoj karijeri.”

“Dodatno me motiviše to što imam priliku da sve izvedem s profesionalnim timom poput Targeta i sa konkurentnim Hjundai automobilima. Više ne bih mogao da tražim.”

“Cilj u TCR Italija je jasan – da nastavim putem koji je prekinut incidentom u Imoli pre tri godine i da povratim titulu!”, dodao je Baldan.

“A WTCR je san koji se ostvario, dve runde kao vajldkard s najboljima na svetu. Godinama sam čekao na takvu priliku i sada ona konačno postaje stvarnost. Znam da će biti vrlo teško, ali divno, nema straha, to je prilika koja nije smela da se propusti.”

Tim menadžer Targeta Andreas Gumerer komentarisao je: “Srećni smo što će Nikola biti s nama ove godine. Cilj nam je jedan i jedini: želimo da konkretizujemo mnoge uspehe i da osvojimo prvu titulu u TCR Italija za Target, dok u WTCR želimo da budemo protagonisti.”