Bart osvojio pol-poziciju, u drugoj trci sa prvog mesta startuje Lojd

Belgijski automobilista Nikola Bart u “audiju RS3 LMS” Komtuju rejsinga osvojio je pol-poziciju za prvu trku TCR Evropa na Zolderu.

On je odvezao krug za 1,36:155, što je bilo za 0,379 brže od drugoplasiranog Mata Homole u BRC “hjundaiju”.

Treći će startovati Mehdi Benani, ispred Samija Taufika (obojica Komtuju “audi”) i Majka Haldera u “hondi”. Danijel Nađ je s drugim BRC “hjundaijem” osvojio šesto startno mesto, Žilijen Briše u jedinom “pežou” u Q2 kreće sedmi.

Osmi je bio Andreas Bekman, ispred Mišel Halder, a deseto mesto i pol-pozicija za trku 2 pripali su lideru šampionata Danijelu Lojdu u “hondi”.

Za ovaj Lojdov plasman zaslužna je upravo Mišel Halder, koja je prodorom u top 10 izbacila iz te zone Martina Ribu, a Lojda spustila na 10. mesto.

Šesti red u obe trke popuniće Riba i Pepe Oriola.

Bart je odmah pokazao ko je gazda na Zolderu, u drugi deo kvalifikacija ušao je kao najbrži, sa 0,328 sekundi prednosti u samo četiri izvezena kruga, ispred Benanija i Taufika. Najbolje plasirani “hjundai” bio je onaj koji vozi Andreas Bekman na četvrtom mestu, ispred Nađa, Homole i Brišea.

Mišel i Majk Halder su na osmom i devetom mestu bili najbolje plasirani vozači “honde”, a u Q2 su prošli još i Lojd, Oriola i Riba, sva trojica u “hondama” ekipe Brutal fiš. Svih 12 tamičara koji su ostali da se bore za pol-poziciju vozilo je u okviru jedne sekunde.

Ispod crte je ostao Tedi Klere, a njviše je podbacio Džon Filipi koji se kvalifikovao kao šesnaesti. Oba Francuza su, inače, pokazala izuzetan tempo na otvaranju sezone na Pol Rikaru, gde je Filipi osvojio pol-poziciju.

Od sedam vozača “pežoa”, čak će šest startovati u zoni od trinaestog do poslednjeg, dvadesetog mesta.

Prva trka na programu je danas od 15.30 uz prenos na TCR platformama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*