Borković: Klere me je izbacio sa staze na mestu gde nije imao šanse da me obiđe

Srpski automobilista Dušan Borković nije završio drugu trku na Spa-Frankoršampu, jer ga je sa staze izbacio Francuz Džimi Klere, dok je naš as bio na liderskoj poziciji.

Borković je odlično startovao sa pol-pozicije, ali je brzo na stazu izašlo sigurnosno vozilo. Na restartu su i on i, tada drugoplasirani, Klere izgubili pozicije od Žilijena Brišea, a Klere je Srbina udario otpozadi i izbacio ga sa staze.

„Veoma sam razočaran. Savršeno sam startovao, bio fokusiran i odvezao sam i bolje nego što je “hjundai” ovog vikenda mogao da pruži, s obzirom na činjenicu da smo 110 kg teži od “pežoa”. Kad sam video sigurnosni auto znao sam da će biti teško jer je razliku u brzini ogromna. Mogao bih do sutra da kritikujem organizatore što su nekim vozačima dozvoljene nedopustive stvari. Briše je sa trećeg mesta preleteo nas dvojicu, a Klere me je udario posle najdužeg pravca i sa skoro 250 km na sat izbacio sa staze na mestu gde nije imao šanse da me obiđe. Da šampionat kažnjava nesportsku vožnju, nikome ne bi palo na pamet da tako vozi“, rekao je vidno uznemiren Borković i dodao:

„Imao sam sreću da sam izbegao totalni udes, da se nisam isprevrtao i da neko otpozadi nije naleteo na mene. Ovaj šampionat toleriše ovakvo ponašanje, koje je opasno za sve nas. Da sam završio trku uzeo bih dovoljno bodova za povratak u vrh, ali posle ovog incidenta nisam siguran kakve šanse imam do kraja godine. Ja ću naravno dati sve od sebe na svakom narednom trkačkom vikendu, a moj tim i ja razmišljamo o narednim koracima i gde ću ubuduće predstavljati Srbiju u automobilizmu“.

Borković je na vikendu u Belgiji osvojio sedam bodova i u generalnom plasmanu je 11. sa 64 poena.

Četvrti trkački vikend TCR Evropa održaće se 13. i 14. jula na stazi Red bul ring u Austriji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five + 16 =