Bragin posle trijumfa u Sočiju četvrti put šampion TCR Rusija

Foto: Grigory Golyshev

Vozač “hjundaija“ Dmitrij Bragin postao je šampion TCR Rusija četvrti put.

Pilot iz Kazanja je osvajanjem petog mesta na prvoj i trijumfom na drugoj trci u Sočiju overio titulu.

Prva trka je prošla u znaku Lukoila, čiji su vozači okupirali pobedničko postolje. Ivan Lukaševič u “hjundaiju“ je slavio ispred Andreja Maslenjikova u “kupri“ i Alekseja Dudukala u “audiju“.

Pretendent na titulu, Klim Gavrilov u “audiju“ je bio četvrti ispred Bragina, dok je Kiril Ladigin u “ladi“ bio tek osmi.

Zahvaljujući osvajanju šestog mesta, Grigorij Burlucki u “golfu“ je drugu trku započeo sa pol-pozicije, dok su se iza njega našli glavni konkurneti za osvajanje naslova Bragin i Gavrilov.

Obojica su imala bolji start od Burluckog, pretekli ga i u prvu krivini ušli jedan pokraj drugog. Međutim, došlo je do kontakta, posle kojeg je Gavrilov skratio stazu, dok je Bragin pao iza Burluckog.

Zbog sečenja krivine, Gavrilov je zaradio kaznu prolaska kroz boks. Na polovini distance Bragin preuzeo prvo mestu, koje nije ispuštao do kraja trke.

Iza Bragina i Burluckog treći je kroz cilj prošao Mihail Mitjaev u “ladi“.

Bragin je 2016. osvojio titulu vozeći “seat leon TCR“, da bi sledeće godine nastupao u dva automobila. Na četiri runde je vozio “audi RS3 LMS, a na tri je upravljao “leonom“.

Prošlu sezonu je kompletnu izvezao u “audiju“, da bi ove prešao na “hjundai“.

Tokom sve četiri godine vozio je za Taif motorsport.

Što se ostalih klasa tiče, Vladimir Čerevanj u “folksvagen polu“ je šampion turing lajt klase, dok je u super prodakšn klasi titulu odneo Andrej Petruhov u “lada vesti“.

Titula u klasi S1600 je otišla u ruke Mihailu Mitjaevu u “ladi granti FL“, dok je u klasi S1600 junior u kojoj svi takmičari voze “folksvagen polo“ slavio Rustam Fathundinov.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen − two =