BRC nastupa i u TCR Evropa, prvi vozač Danijel Nađ

Osim svetske, italijanski BRC rejsing će i ove godine sprovoditi i evropsku TCR kampanju, u kojoj će “hjundai” ekipe iz Keraska voziti Mađar Danijel Nađ.

Tim s kojim su WTCR vozačke titule osvojili Gabrijele Tarkvini i Norbert Mihelis prošle sezone je debitovao u šampionatu Starog kontinenta s Italijanom Lukom Filipijem za volanom.

U drugoj sezoni TCR Evropa BRC će udvostručiti program i na staze izvoditi dva automobila.

Prvi volan poveren je 22-godišnjem Nađu, koji uprkos mladosti ima zavidno iskustvo u turing takmičenjima. Kao osvajač Mađarskog suzuki svift kupa 2013. i 2015, on je debitovao u TCR Internacionalnoj seriji sa Zenge motorsportom. Sa istim timom je godinu i po dana proveo u Svetskom turing šampionatu za volanom “honde sivik” TC1 specifikacije.

Takođe sezonu i po Nađ se takmičio u TCR Evropa, kao pilot “hjundaija” ekipe M1RA, s kojom je razišao polovinom 2019. iz finansijskih razloga. Najbolji pojedinačni rezultat mu je pobeda na Asenu 2018, čemu treba dodati još šest izlazaka na podijum.

Na vajldkard WTCR gostovanju na Hungaroringu 2018, takođe izvedenom u korejskom automobilu, popeo se na drugi stepenik pobedničkog postolja.

Ova, 2020. biće Nađu treća sezona u kokpitu “hjundaija” i u njoj će pokušati da pobeđuje češće, pa možda i da stigne do šampionskog zvanja.

On je izjavio: “Velika mi je čast da budem član tima koji je osvojio dve svetske turing titule, zahvalan sam što ću moći da sarađujem s takvim stručnjacima. Moja i BRC priča počela je prošle godine jednim odličnim test danom u Italiji. Već smo bili blizu toga da nešto izvedemo zajedno, ali to tada nije bilo moguće.”

“U proteklim godinama TCR Evropa se dokazao kao jedno od najjačih postojećih turing takmičenja na svetu i čim sam prošle sezone bio prinuđen da prestanem da se tamo trkam, počeo sam da radim na tome da se što pre vratim. S “hjundaijem” imam mnogo iskustva, voziću ga i ove godine, a s ekipom sam od prvog časa na istoj talasnoj dužini.”

“Usredsrediću se na svoj dalji trkački razvoj, ali očajnički želim i da osvajam trke i da se borim za titulu. Pripreme smo počeli testom na Pol Rikaru u Francuskoj. U poređenju s proteklim godinama, i ako to međunarodna situacija bude dopustila, biću u prilici da izvezem još pripremnih testova na različitim evropskim stazama, što je za mene novina.”

Nađ je za svoj startni broj odabrao #99, a grafičko rešenje pratećeg “zaštitnog znaka” uključuje i ljutitu žirafu, što je verovatno aluzija na visinu mađarskog automobiliste.

Šef ekipe Gabrijele Rico komentarisao je: “Naše drugo učešće u TCR Evropa za nas je izvor ponosa. Veoma nam je drago što smo se dogovorili s Danijelom, daćemo sve od sebe kako bi se naši vozači takmičili za pobedu na svakoj trci, s ciljem da se bore za titulu, ali i da budemo na vrhu timskog poretka. Znamo da će u odnosu na prethodne sezone nivo šampionata biti još viši i zbog toga smo već izvezli prve testove.”

U nedeljama koje dolaze BRC rejsing će saopštiti ime i svog drugog pilota za TCR Evropa 2020.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 + 12 =