Briše: Da nisam pogrešio na startu, osvojio bih i današnju trku u Monci

Vicešampion TCR Evropa Žilijen Briše je ovog vikenda definitivno vratio svoju sezonu na pravi put.

Jučerašnjoj pobedi u Monci danas je dodao drugo mesto u trci 2, tokom italijanske runde kontinentalne serije osvojio je velika 82 boda i sada je deseti na tabeli.

Ipak, Francuz je ubeđen da je s brzim “pežoom” mogao i više na nedeljnom sprintu.

“Nažalost, napravio sam veliku grešku na startu – ugasio mi se motor, ne znam zašto. To je bio zaista loš start i posle toga mi je bilo teško da se oporavim. Ipak, završio sam drugi i borio sam se s Oriolom do poslednjih metara.”

“Trka je bila veoma fer i zabavna, iako sam definitivno pomalo razočaran, jer sam bez te greške mogao da osvojim i nju. Sad se nadam da ćemo u ovakvoj formi moći da nastavimo i u ostatku sezone, počev od iduće runde u Barseloni.”

Mato Homola je s BRC “hjundaijem” kompletirao podijum, stigavši na cilj kao treći. Slovaka je iz subotnje trke eliminisao udes, ekipa je morala da zameni motor, što nije kažnjeno jer je ocenjeno da je to uzrokovala “viša sila”.

“Mislim da smo ovo apsolutno zaslužili”, rekao je Homola. “Trebalo je da završim na podijumu juče, ali sam posle sudara s Majkom Halderom izgubio puno bodova i bio sam užasno frustriran.”

“Prednji kraj automobila pretrpeo je velika oštećenja, momci su noćas radili do četiri sata da ga oprave, a morali su da se vrate u šator u sedam ujutro. Zato, veliko hvala ekipi, jer su celog vikenda bili veličanstveni. Mi smo bili najbrži “hjundai”, što je vrlo bitno.”

Poučen jučerašnjim iskustvom, Vozač iz Bratislave danas je ciljano digao ruke od bitaka koje nije mogao da dobije: “Pokušao sam da se klonim nevolja i da vozim bez greške i da prestignem što je više moguće ljudi. “Hjundaiju” nije lako u Monci jer nemamo brzinu na pravcu, pa sam pokušao da što duže ostajem u zavetrini i budem pametan.”

“Žilijen je bio neuhvatljiv i morao sam da ga pustim, možda to nije bilo sportski, ali nisam želeo da gubim vreme u borbi s njim. To je bio zaista dobar potez, jer je značio da mogu da priđem Bartu i da ga prestignem. Sada se osećam mnogo bolje nego juče!”

Posle italijanske trke 2 izrečene su tri kazne, a na plasman u bodovima uticale su samo 3 sekunde dodate na vreme Džona Filipija. Korzikanca je to spustilo na deveto mesto, poziciju iza Mehdija Benanija.

Makedonac Viktor Davidovski klasifikovan je kao dvadeseti, s jednim krugom zaostatka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*