Brutal fiš dovodi tri “honde” u TCR Evropa

Slovački Brutal fiš rejsing tim najavio je intenzivniju kampanju u dolazećoj sezoni TCR šampionata Starog kontinenta.

Ekipa čiji je direktor Martin Riba je i 2019. bila učesnik ovog prvenstva kao klijentski tim Honde. Sada se operacija širi i na startnim rešetkama 2020. Brutal fiš će imati tri “sivika tajp R TCR”.

Jedan će voziti sam Riba, drugi je rezervisan za Engleza Danijela Lojda, a o preostalom raspoloživom sedištu pregovara se s nekolicinom vozača. Stoga će ime trećeg pilota biti objavljeno u dogledno vreme.

Martin Riba je detaljnije predstavio ovaj program: “Kao što smo najavili na kraju prošle sezone, proširićemo tim dodatkom trećeg automobila. Ubeđeni smo da posle dve sezone u TCR Evropa imamo dovoljno iskustva da uspešno nastupimo s tri automobila.”

“Uspeli smo da produžimo saradnju s Danijelom Lojdom, koji je prošle godine bio vrlo konkurentan, osvojio je dve trke i zabeležio još dva podijuma. Njegovo iskustvo nam je koristilo tokom cele sezone i sada se nadamo da će Lojd ove godine biti jedan od glavnih protagonista u borbi za titulu.”

Iako je izostao s prve runde TCR Evropa 2019, Lojd je na preostalih šest takmičarskih vikenda učinio dovoljno da u generalnom bude klasifikovan kao deveti. Vrhunac sezone bile su mu pobede na Ošerslebenu i Katalunji.

S druge strane, Riba je vozio svih 14 trka, a bodove je upisao u dva slučaja.

“Prošla sezona bila mi je veoma zabavna, iako sam se slupao na Red bul ringu i Monci. Nadam se da mogu još malo da se pomerim naviše u poretku. TCR Evropa je sjajna serija, ima mnogo konkurentnih vozača i timova i radujem se što ću ponovo biti na startnoj rešetki”, završio je Riba.

Lojd je 2020. otvorio kampanjom u TCR Malezija, gde je posle prve od tri runde vodeći u generalnom.

Ipak, evropska serija je u centru pažnje trkača iz Hadersfilda, koji je izjavio: “Apsolutno sam presrećan što sam obnovio ugovor s Brutal fiš rejsingom. Nisam ranije mogao da potvrdim svoje planove za sezonu koja dolazi i ne mogu biti zadovoljniji.”

“Imali smo izuzetnu debitantsku sezonu u TCR Evropa 2019. To je jedan od najtežih šampionata uopšte, s vozačima svetske klase, a mi smo pokazali da možemo da ukrstimo koplja s najboljima. Završili smo godinu u velikom stilu, na poslednja tri vikenda postigli smo dve pobede i četiri podijuma i sad taj pobednički zamah možemo da prenesemo u ovogodišnju kampanju.”

“Kontinuitet je tako važan deo mozaika! Samo sam jednom u životu uspeo da obezbedim sedište sa istim timom i automobilom u dve uzastopne sezone i apsolutno sam zahvalan Martinu Ribi na prilici da se ponovo trkam za njegov tim. Prošle sezone smo postali bliski prijatelji!”, ispričao je Lojd.

TCR Evropa 2020. počinje koncem aprila rundom na Spa-Frankoršampu.

Za šampionat su osim tri Brutal fiš “honde” zasad prijavljena i dva “audija”, koje će voziti Jakopo Gvideti i Žil Magnus.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × 1 =