Brutal fiš vozi TCR Evropa sa tri “honde sivik”

Brutal fiš rejsing tim potvrdio je svoje učešće u TCR šampionatu Evrope 2021.

Slovačka ekipa ostaje klijent JAS motorsporta, pa će na staze Starog kontinenta izvoditi tri “honde sivik tajp R TCR”.

Brutal fiš se u evropskoj seriji dokazao kao osvajač trka, a do najvišeg stepenika podijuma su u njegovim bojama izlazili Danijel Lojd i Pepe Oriola.

Ekipi će predstojeća sezona biti četvrta u TCR Evropa, što znači da je tu zastupljen u svakoj godini otkako je prvenstvo osnovano.

Prvi i zasad jedini potvrđeni vozač ekipe za 2021. je ujedno i njen prvi čovek, Martin Riba.

“TCR Evropa je oduvek bila dobro organizovana serija s trkama na najboljim stazama u Evropi, a ove godine nam je još posebnija jer će njena prva runda biti održana na našem domaćem terenu, na Slovakija ringu”, rekao je Riba.

“Biće nam drago da se trkamo pred našim navijačima i prijateljima.”

“Trkanje je u ovoj seriji veoma blisko i direktno, vode se mnoge zapanjujuće bitke, a nivo svake godine postaje sve bolji. Kao što smo prošle sezone videli, svaka trka je fantastična.”

“Raduje me što ću se trkati protiv svih sjajnih vozača u ovoj seriji i što ću se konačno sresti s našim prijateljima iz drugih timova.”

Tokom ove nedelje očekuju se imena i ostalih trkača u slovačkoj postavi, ali se već sada zna da Lojd neće biti jedan od njih.

Automobilista iz Hadersfilda je bivši učesnik BTCC i TCR Internacionalne serije, a poslednje dve godine bio je pilot Brutal fiš rejsinga u evropskom TCR prvenstvu, gde je 2020. pretendovao i na titulu.

Britanac ostaje vozački trener i mentor u timu Martina Ribe, gde će tokom godine preuzeti i “brojne dodatne upravljačke obaveze”. Svoje trkačke prilike Lojd će potražiti na nekom drugom mestu.