Buri ponovo pobedio na Red bul ringu, Pročik drugi, Fugel treći

Vozač “hjundaija“ Anti Buri pobednik je druge trke TCR Nemačka koja je vožena na stazi Red bul ring.

Buri je ponovio jučerašnji uspeh, iako mu je ta pobeda oduzeta, a kroz cilj je prošao ispred Haralda Pročika u “hjundaiju“ i Dominika Fugela u “hondi“.

Fugel je krenuo sa najboljeg startnog mesta i zadržao to mesto, dok su se na pozicije dva i tri probili Buri i Pročik, a Sandro Zoubek je u “audiju“ pao sa trećeg na sedmo mesto.

Zoubek se nije predavao pa se do četvrtog kruga probio na poziciju tri, a u isto vreme Buri je počeo da napada Fugela za vođstvo.

U petom krugu odustao je Mičel Čea u “hjundaiju“, a vozač iz Malezije je automobil parkirao tik pored staze, pa je moralo da interveniše sigurnosno vozilo.

Posle samo jednog kruga, trka je nastavljena, a nedugo zatim Buriju je pošlo za rukom da obiđe Fugela i preuzme lidersku poziciju.

U istom krugu Pročik je sa staze izgurao Zoubeka koji je pao na peto mesto.
U 15. krug Pročik je konačno uspeo da se probije na drugo mesto, dok je tu borbu Zoubek iskoristio da pretekne Patrika Simona u “hjundaiju“ za četvrto mesto.

Buri je bez većih problema trijumfovao ispred Pročika, dok je Fugel u finišu morao da čuva treće mesto od napada Zoubeka.

Austrijanac nije uspeo da pretekne vozača “honde“, tako da je morao da se zadovolji četvrtim mestom ispred Simona.

Albert Legutko u “hondi“ je trku završio kao šesti, Marsel Fugel je bio sedmi, dok su prvih 10 kompletirali Jan Zajfert u “hjundaiju“, Šimon Ladnjak i Džiugas Tovilavičijus, obojica u “VW golfu”.

TCR Nemačka se nastavlja za dve nedelje, kada karavan putuje u Holandiju na stazu Zandvort.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*