Buri za Serbiaring: Moj “audi” sada ide za Finsku, a ja se spremam za Portimao 24H

Anti Buri je imao skoro savršen vikend na trećoj rundi TCR Nemačka na Red bul ringu.

U subotnjoj trci Finac je dovezao “audi RS 3 LMS” do trećeg mesta i poveo u šampionatu, a u nedelju je prošao još i bolje i osvojio je drugi sprint austrijske runde serije.

Buriju je to treća pobeda u sezoni, posle trijumfa na Ošerslebenu i Mostu, a uspeh u Špilbergu doneo mu je prednost od 13 poena u generalnom plasmanu u odnosu na prvog pratioca, Austrijanca Harija Pročika.

Da slika bude zaokružena, Buri je tokom obe trke na Red bul ringu vozio i najbrže krugove, na prvoj 1:38.252 (prosek: 158,2 km/h), a na drugoj, po značajno toplijem vremenu 1:38.690 (157,5 km/h).

“Dobar vikend, dobri poeni, vođstvo, srećni smo”, lakonski je komentarisao Finac za naš portal.

“I brzina je bila dobra. Doduše, u trećoj krivini sam bio iza dva automobila i Tarkvini me je lako obišao, ali je onda imao neke probleme. Posle restarta uspeo sam da budem brži na pravcu od Mišel Halder, da je izazovem i napadnem i od tog trenutka kontrolisao sam tempo.”

Danas smo ostali uskraćeni za eventualnu reprizu borbe Buri – Mičel Čea, koja je odlučila o drugom i trećem mestu u subotu. Vozač iz Malezije u nedelju je kažnjen prolaskom kroz boks zbog preranog starta, pa je tako Buriju iz retrovizora nestao potencijalno neprijatan i agresivan pratilac.

“Nije bila bitka kao juče, ali sam bio pomalo zbunjen. Dobio sam poruku da je Čea kažnjen, a onda mu je trebalo mnogo krugova da skrene u pitlejn i pitao sam se šta se zbiva. Napravio sam prednost i trka je bila dobra. Auto je bio savršen, momci su obavili dobar posao.”

U TCR Nemačka sledi dvomesečna pauza do sledeće runde, pa nas je zanimalo šta su planovi finskog trkača i njegovog LMS rejsinga za predstojeći period.

“U junu auto ide nazad u Finsku i tamo ćemo ga spremati za Zandvort i nadam se da ćemo se vratiti još jači.”

“Što se mene tiče, postoji plan da vozim trku Portimao 24 sata. Ta trka je u trećoj nedelji jula. Auto će biti “kupra”, spremiće je Roni Jost i njegov tim Topkar. U postavi će biti njegov vozač Apoteloz, moj finski suvozač Kari-Peka Laksonen s kojim već nekoliko godina nastupam i Švajcarac Fabijan Danc. Imamo jaku posadu.”

Sledeća stanica TCR Nemačka biće Zandvort. Staza sjajna za “audi” u Svetskom turing kupu 2018, ali ove godine, uz BoP kakav je bio na snazi, tehnika iz Ingolštata bila je daleko od blistave na “toboganu među dinama”.

“Definitivno “audiju” nije bilo lako ove godine u WTCR, ali videćemo. Mislim da imamo vrlo dobar trkački tempo, osećaj u automobilu je dobar. Svakako će u kvalifikacijama biti tesno.”

“Mi smo imali tehničkih problema u kvalifikacijama, nadam se da smo ih sada rešili i nadam se da ćemo u tom segmentu biti konkurentniji. Ali će u Zandvortu biti teško”, predviđa naš sagovornik.

“U mom “audiju” je nov motor za ovu sezonu, startovali smo s njim od Ošerslebena

Auto je stvarno dobro pripremljen, sve je u njemu novo, kao što i treba da bude kad se borite za titulu.”

A Burijeva ambicija jeste titula u četvrtoj sezoni TCR Nemačka, u kojoj je već upisan kao jedini vozač koji je pobeđivao u svakoj od godina.

“To jeste plan ove godine, ali očekujem da će biti tesna borba sa Majkom Halderom i Harijem Pročikom. Majk je ovde imao loše dane u subotu i nedelju. To može svakom da se desi, mi moramo da budemo pripremljeni i da pokušamo da izbegnemo takve situacije.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


thirteen − four =