Danjel Lojd lider TCR Malezija posle prvog takmičarskog vikenda

Dva druga mesta u trkama na Sepangu bila su dovoljna engleskom vozaču Danijelu Lojdu da zauzme prvo mesto u vozačkom poretku posle otvarajuće runde TCR prvenstva Malezije 2020.

Trkač iz Hadersfilda, poznat i po nastupima u BTCC, TCR Internacionalnoj seriji, TCR UK i TCR Evropa, u ovom šampionatu vozi “hondu sivik tajp R TCR” koju prijavljuje slovački Brutal fiš rejsing, a u pripremi automobila pomaže i ekipa KCMG. Lojd je japanskom brendu doneo i prvi podijum u 2020. godini.

Trke na Sepangu osvajali su vozači Engstlerovih “hjundaija i30 N TCR”, prvu Luka Engstler, a drugu Niko Gruber. Korejski automobil je i inače pokazao superioran tempo i pogodovali su mu dugački pravci piste kraj Kuala Lumpura, ali njegovi piloti nisu prikazali potrebnu konstantnost u rezultatima.

Engstler je izborio pol-poziciju, kvalifikacionim krugom za pola sekunde bržim od onog koji je zabeležio drugoplasirani Lojd. Gruber je imao tempo za treću poziciju, ali su mu dva najbrža kruga brisana zbog prekoračenja granica staze, pa je u trci 1 morao da startuje sedmi.

Engstler je u prvom sprintu vodio od gašenja semafora do karirane zastave, a Lojd je njegov tempo uspevao da isprati samo do petog kruga. Na cilju je razlika između pobednika i prvog pratioca iznosila preko četiri sekunde, dok je trećeplasirani lokalni takmičar i turing debitant Gilbert Ang sa Vajper Niza “kuprom” kasnio skoro 12 sekundi. Gruber je u ovoj trci odustao dva kruga pre karirane zastave posle oštećenja zarađenih u kontaktu sa Angovim automobilom.

Posle inverznog starta u trci 2, Gruber je poveo kolonu, a Lojd i Engstler su se brzo popeli do druge, odnosno treće pozicije. Lojd je odoleo Engstlerovom pritisku i u drugoj polovini sprinta od njega se definitivno odvojio. Englez je pokušao da sustigne vodećeg Grubera, ali je ovaj već izgradio dovoljnu prednost da obezbedi svoju prvu turing pobedu. Lojd je ponovio drugo mesto, ovog puta sa zaostatkom od 1.150 sekundi, dok je Engstler već ozbiljno potrošio gume, pa je potonuo u plasmanu. Treća pozicija još jednom je pripala Angu i “kupri”.

Lojdovi rezultati na Sepangu u zbiru su vredeli 40 poena i obezbedili su mu vođstvo u generalnom posle prvog od tri takmičarska vikenda. Engstler je na tabeli drugi, sa 4 boda manje, a Ang treći, uz deficit od 7 poena.

TCR Malezija nastavlja se drugom rundom zakazanom za 15. i 16. februar, a finale je 1. marta. Sve trke voze se na Sepangu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × 1 =