Đirolami prvi, Borković četvrti na skraćenom drugom treningu

Takmičarski vikend TCR Evropa na Zandvortu nastavljen je drugim treningom, tokom kog je najbrži krug izvezao Franko Đirolami u “hondi sivik” makedonskog PSS rejsinga.

Sesiju započetu po suvom vremenu, a završenu po pljusku i efektivno prepolovljenu Argentinac je rešio u svoju korist zaustavivši štopericu na 1:45.325.

Drugoplasirani Tom Koronel u Komtuju “audiju RS 3 LMS” bio je 0.175 sekundi sporiji.

Na trećoj poziciji, samo 20 hiljaditih iza Holanđanina, bio je Džek Jang u Brutal Fiš “siviku”.

Srpski takmičar Dušan Borković ovog puta je završio četvrti, zahvaljujući krugu u vremenu 1:45.897.

Dobru formu s prvog treninga potvrdio je petoplasirani Mato Homola u “hjundaiju i30 N”.

Šesto vreme imao je Nils Langefeld, ponovo najbrži pilot SLR “elantre”. Iza njega su se smestili vozači “audija” Klim Gavrilov i Nikola Bart, te Isidro Kaljehas i Viktor Davidovski, obojica za volanom “sivika”.

Aktuelni šampion Mehdi Benani ni ovog popodneva nije pronašao put do top 10 plasmana. Sesiju je završio trinaesti, smestivši svoju “elantru” poziciju iza zemljaka, štićenika i kolege Samija Taufika.

Protagonisti prethodnog vikenda na Pol Rikaru, braća Tedi i Džimi Klere, u “pežoima 308” nisu mogli bolje od 15. i 16. mesta.

Nije išlo ni četvrtom SLR vozaču, Feličeu Jelminiju, koji je prešao deset krugova i završio na pretposlednjoj, dvadesetoj poziciji.

Sesija je kasnila zbog opravke ograde oštećene u nastupu jedne od serija u programu trkačkog vikenda na Zandvortu, a prekinuta je zbog nagle promene vremena i pogoršanja uslova na stazi.

Nekih 18 minuta pre isteka predviđenog vremena počela je kiša i vozači su sa slikova prešli na gume s profilom. Krugovi su postali desetak sekundi sporiji, ali se kiša pojačavala, pa je crvena zastava pokazana kada je na satu bilo preostalo još 3 minuta vožnje.

Piloti TCR Evropa ponovo na stazu izlaze u subotu u 11 sati, kada su na programu kvalifikacije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*