Dudkalo na pol-poziciji u Nižnjem Novgorodu, Ladigin startuje prvi u trci 2

Aleksej Dudukalo

Vozač Lukoil “audija” Aleksej Dudukalo bio je najbrži u kvalifikacijama za šestu rundu TCR prvenstva Rusije na stazi N ring.

Dudukalu je to prva pol-pozicija u sezoni i za nju je morao ozbiljno da se potrudi, jer mu je u prvoj fazi sesije pretila opasnost da ostane van najbržih 10 i ne plasira se u Q2 rundu.

U nju je trofejni Moskovljanin ušao tek zahvaljujući svom poslednjem Q1 krugu, kojim je istovremeno izbacio iz igre “hjundai” Klima Gavrlova. Ova dvojica su trenutno drugi i treći u šampionatu, a Gavrilov je jedan od dvojice istaknutijih takmičara koji nije preskočio prvu kvalifikacionu preponu. Druga “žrtva” bio je Grigorij Burlucki u “hjundaiju” Karvil rejsinga.

U Q2 je Dudukalo došao na svoje i štopericu je zaustavio na drugima nedostižnih 1:19.767, za šta mu je pripao i bonus poen. Nepunu desetinku sporiji bio je Pavel Kaljmanovič u “kupri”, čime je obezbedio drugo startno mesto za trku 1.

Dmitrij Bragin je s “hjundaijem” TAIF motorsporta bio treći (+0.110), Ivan Lukaševič je identičan automobil u Lukoil bojama dovezao do četvrte pozicije (+0.222).

Za razliku od pobrojanih, Mihail Mitjajev s Lada sport Rosnjeft “ladom vestom” nije probio granicu od minuta i 20 sekundi za 2.850 metara dugačak krug. Kasneći 333 hiljaditinke za Dudukalom, zauzeo je peto mesto.

Iza njega su se smestili Rustam Fathtudinov i Andrej Radošnov, obojica u “audijima”, a osmo vreme imao je lider šampionata Kiril Ladigin. Zahvaljujući delimičnoj inverziji startnog rasporeda, ovom fabričkom pilotu Lade pripada pol-pozicija za nedeljnu trku 2.

Iz petog startnog reda u oba nedeljna sprinta startovaće Andrej Maslenjikov u Lukoil “hjundaiju” i Timur Šigabudtinov u TAIF motorsport “audiju”.

Prvu trojku u šampionatu i dalje čine Ladigin (163 poena), Dudukalo (131, s današnjim bonus bodom) i Gavrilov (124).

Prva sutrašnja trka TCR Rusija u Nižnjem Novgorodu startuje u 10:10, druga u 16:10 (po srednjoevropskom vremenu).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*