Dupli program za Španca: Askona i Leonov trkaju se u TCR Evropa

Španski tim Volkano motorsport prijavio je dve “kupre leon kompetision” za celu sezonu dolazećeg TCR šampionata Evrope.

Automobili su namenjeni Mikelu Askoni i Jevgeniju Leonovu.

Volkano je prošle godine s Leonovom izveo nekompletan program u TCR Evropa. Rus je vozio pet trkačkih vikenda (izostao samo sa Zoldera) i četiri sprinta je završavao u poenima.

Isti tim je Askoni je omogućio dve gostujuće runde u završnici TCR Evropa 2020, koje su protekle više nego uspešno. U četiri starta, WTCR as je zabeležio tri pobede, dve na Spa-Frankoršampu, jednu na Harami.

Askona i Leonov su kao tandem vozili najveći deo Španskog šampionata izdržljivosti (CER) 2020. Šest zajednički osvojenih trka pomoge su Leonovu da osvoji vozačku titulu u toj seriji.

Sve je to bilo izvedeno sa starim “kuprama”; u dolazećoj kontinentalnoj kampanji Volkano motorsport osloniće se na model najnovije generacije, “kupru leon kompetision”.

Pre nekoliko dana Leonov je imao prvi takmičarski nastup za volanom “kupre leon kompetision” i pobedio je na jednoj od trka Turing kupa Italije na Muđelu.

Inače, program Volkano motorsporta znači i povratak Mikela Askone u punu kampanju u evropskom TCR prvenstvu, koje je Španac već osvojio 2018.