Džek Jang posle ugovora sa JAS motorsportom dobio sedište u ekipi Brutal fiš

Samo dan kako je primljen u redove JAS motorsporta i njihov razvojni program, Irac Džek Jang dobio je sedište u ekipi Brutal fiš.

On će voziti “hondu sivik” slovačkog tima u TCR Evropa, koji u 2021. prijavljuje tri japanska automobila za ovu seriju.

Kako je vlasnik ekipe Martin Riba ranije najavio, on će voziti jedan automobil, dok će Danijel Lojd, koji se prošle godine takmičio, ove godine biti trener i instruktor.

“Ekipa Brutal fiš me je impresionirala kad god sam se takmičio protiv nje, ili je gledao u padoku. Imali su mnogo uspeha. Kako sam novi pitomac JAS motorsport razvojne akademije, logično je da ove godine vozim “hondu”. Sva podrška koju dobijem na trkačkim vikendima biće od neprocenjivog značaja za moj razvoj kao profesionalnog vozača.”

“Vozio sam samo na dve staze koje su na kalendaru ove godine, ali ćemo imati i test program na stazi i u simulatoru, to bi trebalo da znači da me manjak iskustva neće zauzdati”, rekao je Jang.

“Videli smo ogroman potencijal u Džeku, iako ima tek 19 godina. Učinićemo sve što je u našoj moći da mu pružimo najbolje moguće uslove za napredak. Čvrsto verujemo da će on ove godine moći redovno da izlazi na podijum, a njegov dolazak u svojstvu JAS razvojnog vozača otvara novu eru u našem timu, fokusiramo se na podršku mladim talentovanim vozačima”, dodao je Martin Riba.