Džili grupa kasni sa izradom školjki za klijentske “lynk&co03”

Verbalno razapeta jer je u Svetskom kupu turing automobila 2019. nastupala s četiri automobila “lynk&co03”, ne učinivši ih dostupnim i potencijalnim klijentima, kineska Džili grupa najavila je da će u ovoj sezoni imati i modele za prodaju.

Porudžbine “lynk&co03” TCR automobila za ovu sezonu omogućene su od septembra 2019, čime će duh TCR koncepta najzad biti poštovan.

Međutim, došlo je do zastoja u njihovoj izradi jer je Džili grupa motorsport kasnila u isporuci školjki koje su osnova za nastanak trkačkih modela, pa je ova kompanija prinuđena da ubrza proizvodnju, prema nešto izmenjenim rokovima.

Situaciju je objasnio Ron Hartvelt, novoimenovani direktor klijentskih sportskih programa u kompaniji Džili grupa Motorsport: “Nalazimo se u procesu kompletiranja automobila za dalje isporuke u 2020”,

“Početna kašnjenja u isporukama školjki iz Kine značila su da smo morali da pomeramo vremenske rokove naših planova. Međutim, podrška tima iz Hangdžoua (sedište Džili holdinga – prim. aut.) bila je izvanredna i na putu smo da nadoknadimo izgubljeno.”

Prvi novoizrađeni primerci “lynk&co03 TCR” isporučeni su Cijan rejsingu za FIA WTCR program 2020, za koji je ekipa, kako se nezvanično saznaje prijavila četiri vozila, kao i (neimenovanim) klijentima u Kini.

Džili grupa motorsport počela je razvoj “Lynk&co 03 TCR” trkačkog modela sredinom 2018, debitantski nastup ovih automobila zabeležen je na otvaranju WTCR sezone 2019. u Maroku, a na kraju sezone osvojena je titula u kategoriji timova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


14 + 8 =