Fajls se uključuje u TCR Malezija, naravno s “hjundaijem”

Aktuelni šampion TCR Evropa Džoš Fajls uključiće se u TCR šampionat Malezije i voziće njegova dva završna takmičarska vikenda.

U ovoj nepotpunoj kampanji engleski trkač takmičiće se za volanom “hjundaija i30 N TCR” korejske ekipe Indigo rejsing.

Fajls u biografiji već ima četiri osvojena TCR šampionata – osim evropske titule, vlasnik je i dva naslova u TCR Nemačka i jednog u TCR Bliski Istok.

“Presrećan sam što ću se priključiti Indigo rejsingu u TCR Malezija”, izjavio je Fajls. “To je za mene potpuno nov izazov. Momci u timu su sjajni, svi smo uzbuđeni i spremni za borbu. Veliko hvala ekipi što mi je ukazala poverenje, za njih ću dati sve od sebe.”

TCR Malezija 2020. sačinjen je od tri runde i sve se voze na Sepangu. Protagonisti ovogodišnjeg prvenstva su Fajlsu već dobro poznati konkurenti: Danijel Lojd u “hondi “sivik” i Luka Engstler u “hjundaiju”.

Posle dva druga mesta u trkama kojima je otvorena sezona, Lojd je sa 40 bodova prvi u generalnom, Engstler ima četiri poena manje, a treće mesto trenutno je vlasništvo lokalnog pilota “kupre” Gilberta Anga.

Druga runda TCR Malezija na rasporedu je 16. februara, a treća i završna 19. februara. Za finale sezone Indigo rejsing planira da osim Fajlsovog prijavi još jedan automobil.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


thirteen − 10 =