Ferviš za Serbiaring: Mislio sam da će novi “audi” biti konkurentniji

Vozač Komtuju rejsinga Frederik Ferviš nalazi se na 11. mestu u WTCR generalnom plasmanu.

On je popravio svoj plasman posle pobede u drugoj trci na Aragonu, a na današnjoj prvoj trci na Hungaroringu će startovati sa druge pozicije.

Kako komentarišeš WTCR sezonu do sada iz svoje perspektive?
“Sve je počelo dosta teško, ali na poslednjem trkačkom vikendu sam pobedio, imao pol-poziciju i osvojio ukupno najviše poena na tom vikendu, što je dobra promena. Stvari idu na bolje, možda sam malo više očekivao na samom početku, ali se nadam da možemo da nastavimo sa pobedama”.

Kakv je novi “audija RS3 LMS” u poređenju sa prethodnom verzijom?
“To je potpuno drugačiji automobil, više orijentisan ka ugođaju vozača, sa boljim hlađenjem, ergonomijom, novom elektronikom, boljim softverom, a i za sam tim je to bolji automobil na kojem može da se radi. Lakši je, brži i novi je korak napred u svakom aspektu tehnologije, diferencijalu, menjaču, motoru…”

Koliko razmišljaš, a koliko osećaš prilikom vožnje TCR automobila?
“Ovo je sport koji se oslanja na osećaj, ali ima i dosta razmišljanja, moramo znati šta možemo da očekujemo, a da se onda to poklopi sa osećajem, rekao bih da je to raspodela 50-50. Oba moraju da se poklope”.

Kao vozač Audija i aktivan GT3 trkač, da li je bilo ikakvih mogućnosti da se takmičiš u DTM ove sezone?
“Mislim da je to moguće, ali ne verujem da će se desiti. Ako bi im trebao vozač da zameni nekog od redovnih takmičara i nema drugih koji su dostupni, to bi moglo da se desi. Nismo aktivno razgovarali o tome, a fokusiram se na TCR, koji mi je u prvom planu, kao i GT3 trke.

Kako iskustvo GT trkanja pomaže u turing trkama i obrnuto?
“Generalno, dobija se više iskustva, što je uvek pozitivno, ali su sami automobili veoma drugačiji, teško je naći perfektne performanse, kao što se videlo i juče u kvalifikacijama, konkurencija je prilično blizu, nekoliko stotinki ili jedna stotinka može da odluči o plasmanu prvih 11 vozača i da vam kompletno promeni vikend. Nije lako, ali Audi računa na mene i ja sam jedan od vozača koji može konkurentno da vozi obe kategorije”.

Sa bivšim iskustvom trkanja na ovoj stazi i startom sa drugog mesta u današnjoj prvoj trci, kakva su očekivanja?
“Iskreno, mislio sam da ćemo biti konkurentniji, ali bez obzira na to, svi “audiji” su se mučili, a ja sam se našao u najboljih deset. Postoji prilika da se domognemo dobrih poena, možda čak i podijuma ili pobede, pa se nadam da možemo da je iskoristimo”.

Šta je najveći izazov za tebe i “audi RS3 LMS” na ovoj stazi?
“Vrućina je izazov, a ovde je uvek toplo. Ovo je jedno polje na kojem smo napredovali i na kojem radimo jer je važno i za klijente da nemaju problem sa vrućinom. Još jedna stvar koja me malo plaši je pad performansi guma, što je isto veliki izazov i biće nam glavna briga”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*