Fugel i “honda” najbrži na kvalifikacijama na Zandvortu, “ladi vesti” za 4,5 desetinke izmakao prolaz u Q2

Foto: Gruppe C Photography

Vozač “honde sivik” Dominik Fugel osvojio je pol-poziciju za trku 1 TCR Nemačka na Zandvortu.

On je kvalifikacijama voženim po oluju, kiši i jakom vetru zaustavio štopericu na 1:58.960 i bio je brži od Bredlija Barnsa u još jednoj “hondi” za 0,036 skunde.

Branilac naslova Harald Pročik je “hjundai” dovezao do trećeg startnog mesta, uz zaostatak od skoro pola sekunde za najbržim. Austrijanac će u trci 1 krenuti ispred svoja dva glavna konkurenta za titulu, četvrtoplasiranog Majka Haldera (“honda”) i petoplasiranog Antija Burija (“audi”).

Finac je osvojio samo jedan bod u kvalifikacijama, pa je njegovo vođstvo u generalnom plasmanu smanjeno na 11 poena u odnosu na Pročika.

Francuz Teo Koako bio je bolji od dva vozača Hjundai Engstler tima, pa će u trci 1 krenuti sa šeste pozicije, a 18-godišnji Maks Hese će startovati osmi. Između njih se smestio Žilijen Apoteloz za volanom “kupre”.

Rene Kirher u “audiju” napravio je deveto vreme, a deseti je bio gost u TCR Nemačka Lans David Arnold, bivši osvajač trka u ADAC GT Masters seriji.

Zahvaljujući inverziji prvih 10, vozač VIP “hjundaija” će u nedeljnoj trci 2 krenuti sa najboljeg startnog mesta.

Premijerno učešće “lade veste” u nemačkom TCR šampionatu završilo se 13. pozicijom u kvalifikacijama u kojima je nastupilo 16 vozača. Jan Zajfert je u automobilu Lubner motorsporta bio 2,311 sekundi sporiji od najboljeg Q1 vremena, a za prolaz u Q2 falile su mu 4,5 desetinke.

Prva trka startuje danas od 17.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three − 3 =