Galaš promenio tim i auto, dogodine u TCR Istočna Evropa s “hjundaijem”

Mladi češki trkač Jahim Galaš i iduću godinu namerava da provede u TCR prvenstvu Istočne Evrope, ali s novom tehnikom; on će u 2021. voziti “hjundai i30 N TCR”.

U prethodne dve sezone regionalne serije Galaš se trkao s “VW golfom GTI”, s kojim je postao viceprvak 2019, a godinu na izmaku završio je kao treći u generalnom. Oba puta bio je juniorski šampion kategorije.

Promenu automobila prati i promena tima. Umesto za GT2 motorsport, Galaš će dogodine braniti boje ACCR tima čeških talenata. Ekipa je zajednički projekat Auto-kluba Češke Republike i Janik motorsporta.

Pod okriljem ovog programa, Dušan Kouržil Mlađi je vozio tri, a Tomaš Koreni jednu rundu TCR Istočna Evropa 2020.

Galaš je sa svojom novom ekipom već testirao “hjundai i30 N TCR” na Slovakija ringu i njegovi prvi utisci bili su pozitivni.

“Bio sam izuzetno zadovoljan i automobilom i radom ekipe”, rekao je on. “Već tokom prvog testa, i to po uslovima koji nisu bili idealni, bio sam brži nego na kvalifikacijama na Slovakija ringu. Radujem se saradnji s Janík motorsportom i novoj sezoni.“

Foto: Facebook

„Hjundai i30 N TCR” sjajno funkcioniše, to je jedan od najboljih automobila na startnoj rešetki. Biće potrebno određeno vreme pre nego što pronađem njegove limite, ali se nadam da ćemo uspeti da se pripremimo za sezonu zahvaljujući intenzivnom test programu.”

“Hjundai” zahteva i malo drugačiji stil vožnje. Morao sam više da se oslonim na njega i tako sam vozio brže. Moj je prvi utisak da je on već izrađen kao trkački auto za TCR kategoriju, mnogo je prilagođeniji vozaču nego “golf” i to je vidljivo. Zato sam osetio da iz njega mogu da izvučem mnogo više”, ispričao je češki automobilista.

Šef njegovog novog tima, Vaclav Janík, ovako je opisao prve korake u zajedničkoj saradnji: „Tokom godine smo posmatrali Jahima i bili smo zadovoljni njegovim rezultatima. Bio je u stanju da se nosi sa situacijama na stazi i borio se za najbolje pozicije. Posle testa videli smo da zna šta želi od automobila i da inženjerima može da pruži povratne informacije.”

“Ima strast prema auto-sportu, želi da stalno radi i da se usavršava. Verujem da će naša saradnja u 2021. svima biti od koristi. Ciljamo najbolje moguće rezultate i radujemo se sezoni, takođe i zbog Jahima. Cela ekipa želi da on s nama postigne mnogo.“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*