Gavrilov doneo Rusiji pobedu u prvoj trci prvih Motorsport igara na Valelungi

Ruski automobilista Klim Gavrilov u “audiju RS3 LMS” pobednik je prve trke prvih Motorsport igara koje se ovog vikenda održavaju na Valelungi.

Pol-poziciju za taj sprint osvojio je Luka Engstler, ali je zbog promene motora na njegovom “hjundaiju i30 N” krenuo sa začelja kolone, a Gavrilov je poveo trku i suvereno je završio na čelu.

Loš start imao je Rori Bučer, koji ovog vikenda premijerno vozi novi TCR automobil “MG6”, pa je Džon Filipi izbio na treće mesto, ispred Toma Koronela i Žila Magnusa.

Posle par krugova izleteli su Kuvajčanin Alnusif i Litvanac Adomavičijus, a neštpo kasnije u istom krugu i Norvežanin Saeteren, pa je na stazu izašlo sigurnosno vozilo. Samo je Litvanac ostao na stazi, a na restartu se razvila žestoka bitka između Filipija i Koronela za treće mesto.

Tu bitku iskoristio je Magnus, koji se primakao Holanđaninu i posle dva kontakta uspeo da ga prođe i da se u poteru za Francuzom.

Koronel je izgubio tri pozicije, a par krugova kasnije prošla ga je i Jesika Bekman u švedskom “hjundaiju”.

U finišu trke Magnus je savladao Filipija i popeo se na pobedničko postolje, dok su vodeći Gavrilov i drugoplasirani Homola poslednju trećinu trke vozili bez ikakvog pritiska.

Kako je odlučeno da se za bodovanje uzme sistem koji koristi TCR, 15 vozača je osvojilo bodove, a osim trojice koji trku nisu završili, samo dva vozača nisu upisala ni jedan poen.

Druga trka na programu je sutra od 13.20, a sa pol-pozicije kreće Magnus ispred Gavrilova i Koronela.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*