Gavrilov i “audi”, kombinacija za punu sezonu TCR Evropa

Ruski turing as Klim Gavrilov najavio je celosezonsku kampanju u dolazećem TCR šampionatu Evrope.

Mladi trkač iz Sankt Petersburga se tokom poslednjih godina pokazao kao jedan od najbržih takmičara u nacionalnom TCR prvenstvu.

U protekle četiri sezone zabeležio je deset pobeda na domaćim stazama, a u generalnom plasmanu TCR Rusija bio je treći u 2019. i vicešampion 2020.

Paralelno s tim, radio je na sticanju što većeg međunarodnog iskustva, pa je gostovao u TCR Evropa u Barseloni 2018. s “folksvagen golfom”, te na Spa-Frankoršampu i u Monci 2019, tada vozeći “audi”.

U automobilu iz Ingolštata Gavrilov je upisao i tri starta u TCR prvenstvu Italije 2019, s pobedom na otvaranju sezone u Monci kao najboljim pojedinačnim rezultatom.

Takođe za volanom “audija”, 21-godišnjak je u novembru 2019. Rusiji doneo zlato na prvim FIA Motorsport igrama na Valelungi, kao pobednik u turing disciplini. Njegov rezultat pomogao je ekipi Rusije da na tim Igrama osvoji nacionalni trofej.

Iako se prošle godine trkao s “hjundaijem i30 N TCR”, Klim se u 2021. vraća za volan “audija”, koji će za kontinentalnu seriju prijavljivati i servisirati peterburški tim VRC (Voronov rejsing centar).