Gavrilov i “audi” osvojili prvu trku TCR Rusija u Kazanju

Vozač “audija“ Klim Gavrilov pobednik je prve trke TCR Rusija, čija se četvrta runda vozi ovog vikenda na stazi Kazanj Ring.

On je trijumfovao ispred Andreja Maslenjikova u Lukoil “kupri“ i Kirila Ladigina u “ladi vesti“ ekipe Lada sport Rosnjeft.

Gavrilov je startovao sa pol-pozicije, ispred Ivana Lukaševiča u Lukoil “hjundaiju“ i Maslenjikova.

Obojica su napali Gavrilova posle letećeg starta, ali je mladi vozač “audija“ uspeo da se odbrani. Lukaševič je izgubio nekoliko pozicija, te je pao na peto mesto.

Ladigin se probio na treću poziciju, dok je Irek Minahmetov u “audiju“ prvi krug završio kao četvrti.

U drugom krugu došlo je do kontakta između Andreja Maruška u “ladi“ i Pavela Jašina u “kupri“, posle kojeg se vozač privatne “veste“ spektakularno izvrteo na stazi.

U trećem krugu, prilikom kočenja za prvu krivinu, došlo je do kontakta između Alekseja Dudukala u Lukoil “audiju“ i Ibrahima Ahmadova u “golfu“ tima Ahmat. Oba trkača završila su u šljunku pored staze, a na kolonu je povelo sigurnosno vozilo.

Posle tri kruga provedena iza sigurnosnog automobila, trka je nastavljena. Gavrilov je zadržao vođstvo ispred Maslenjikova i Ladigina.

Iza njih, Bragin je pretekao Pavela Kalmanoviča u “audiju“ za šesto mesto. Višestruki i aktuelni prvak TCR Rusija je samo krug kasnije iskoristio borbu Lukaševiča i Minahmetova da se probije ispred Lukaševičevog “hjundaija“, koji je na trenutak sleteo sa staze i izgubio dodatne pozicije.

U istom krugu je Grigorij Burlucki u “folksvagenu“ pretekao Kalmanoviča, ali je tokom napada na Minahmetova sleteo sa staze. Prilikom povratka na stazu ušao je u kontakt sa Lukaševičem, posle kojeg je na “golfu“ Burluckog stradalo prednje oslanjanje.

Usledila je velika borba između Lukaševiča i Antona Badojeva u “kupri“ za sedmo mesto. U oštećenom “hjundaiju“, Lukaševič se uspešno branio do 13. kruga, kada ga je Badojev pretekao prilikom izlaska na zadnji pravac.

U poslednjem krugu Bragin je na peto mesto propustio Kalmanoviča, kolegu iz Taif motorsporta.

Gavrilov je ostao usamljen na prvoj poziciji, podijum su kompletirali Maslenjikov i Ladigin.

Minahmetov je bio četvrti, Kalmanovič peti, branilac titule Bragin prošao je kroz cilj kao šesti.

Badojev se našao na sedmom mestu, Lukaševič je bio osmi, dok su prvih deset kompletirali Mihail Gračov u drugoj zvaničnoj “ladi“, te Ivan Čubarov u “kupri“ Ahmat rejsinga.

Druga trka četvrte runde TCR Rusija na programu je sutra od 12:10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two − one =