Gračov i “lada” slavili u drugom sprintu na Kazanj ringu

Vozač Lada sporta Mihail Gračov je pobednik druge trke četvrtog vikenda TCR šampionata Rusije.

On je ubeležio prvi trijumf u nacionalnom TCR prvenstvu ispred Lukoilovog Ivana Lukaševiča i branioca titule Dmitrija Bragina, obojice u “hjundaijima“.

Gračov je startovao sa inverzne pol-pozicije, a u prvih nekoliko krivina je vodio veliku borbu sa Lukaševičem, i iz tog duela izašao je kao pobednik. Bragin se probio na treće mesto ispred Antona Badojeva u “kupri“.

Na samom startu, ostali su ukopani “honda“ Antona Nemkina i “audi“ Andreja Abalujeva, pa su u njih udarili Albert Giljfanov u “golfu“ i Timur Šigabutdinov u “audiju“.

Sva četvorica trkača morala su da odustanu, a na stazu je izašlo sigurnosno vozilo, koje se u akciji zadržalo tri kruga.

Na restartu je Gračov zadržao vođstvo, dok je Badojev počeo da pada u plasmanu. Savladala su ga dva “audija”, prvo Irek Minahmetov, a ubrzo zatim i Pavel Kalmanovič.

Kalmanovič je ubrzo pretekao i Minahmetova, dok se Badojev branio od Kirila Ladigina u “ladi“, Andreja Maslenjikova u “kupri“ i subotnjeg pobednika Klima Gavrilova u “audiju“.

Najveći napredak je napravio Gavrilov, koji je u dva kruga pretekao Maslenjikova, Ladigina i Badojeva, te je otpočeo borbu sa Minahmetovim.

U 9. krugu Ladigin je kasno kočio i udario u Badojeva, koji je pao u plasmanu, a vozač “lade“ je kažnjen prolaskom kroz boks.

U 11. krugu borbu Minahmetova i Gavrilova iskoristili su Maslenjikov i Ivan Čubarov u “kupri“ koji su se probili ispred obojice. Samo nekoliko krivina kasnije, Minahmetov je morao da odustane.

Gračov, Lukaševič i Bragin su ostali usamljeni na prve tri pozicije, dok je kao četvrti kroz cilj prošao Kalmanovič.

Maslenjikov je bio peti ispred Čubarova, prvih 10 su kompletirali Gavrilov, Badojev, Grigori Burlucki u “golfu“ i Pavel Jašin u “leonu“.

Aleksej Dudukalo je startovao sa začelja kolone i klasifikovan je kao dvanaesti.

U generalnom plasmanu Bragin ima 122 boda i vodi ispred Gavrilova sa 107 i Ladigina sa 105 poena.

TCR šampionat Rusije se nastavlja 3. i 4. avgusta, kada karavan posećuje Moskvu i stazu ADM.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


8 + 1 =