Gruber slavio na Lauzicringu ispred Haldera i Burija

Pobednik prve trke otvarajuće runde TCR Nemačka na Lauzicringu je Niko Gruber u “hjundaiju” ekipe Engstler motorsport.

On je startovao sa drugog mesta i već na prvoj krivini iznenadio osvajača pol-pozicije Anti Burija. Loš staert imao je Jan Zajfert, koji je sa treće pao na četvrtu poziciju, dok se Majk Halder probio do trećeg mesta.

Dok se Zajfert trudio da vrati poziciju od Haldera, pretekao je Harald Pročik. Buri je držao priključak sa Gruberom na pola sekunde, ali nije mogao da ga sustigne.

Posle izletanja novajlije u seriji Alberta Lagutka u “hondi”, na stazu je izašlo sigurnosno vozilo, a uklanjanje automobila iz šljunka potrajalo je neuobičajeno dugo.

Za trkački tempo ostalo je svega sedam minuta, koje je najbolje iskoristio Halder. On je pretekao Burija, a zbog te borbe obojici je pobegao Gruber, koji je posle jednog kruga imao prednost veću od sekunde.

Gruber je slavio u ukupnom poretku, a osvojio je i Junior trofej, Halder je bio drugi na cilju, a Buri treći. Bez podijuma je ostao Pročik, ispred Zajferta i Dominika Fugela. Bodove su osvojili još i Kirher, Nauman i Salminen.

Najuzbudljivija bitka vodila se za deseto mesto između Marsela Fugela i Mišel Halder, a jedina dama u seriji nije mogla da dobije taj duel, pa je Fugel ubeležio poslednji bod.

Druga trka na programu je od 14.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


10 + four =