Gudjir postao novi snabdevač guma za WTCR

Photo Clement MARIN

Brend Gudjir (Goodyear) određen je za novog isporučioca guma za Svetski kup turing automobila i ovo takmičenje će u naredne tri sezone ekskluzivno snabdevati svojim slik i pneumaticima s profilom.

Imenovanje je usledilo posle sprovedene tenderske procedure i glasanja FIA Svetskog saveta auto-sporta. Početni trogodišnji ugovor sa Međunarodnom automobilskom federacijom i Eurosportom kao promoterom serije može biti i produžen po isteku tog perioda.

Gudjir će kao liferant guma za WTCR odmeniti Jokohamu, koja je bila ekskluzivni isporučilac u prethodne dve sezone, a istu ulogu je igrala na WTCC sceni od 2006. do 2017.

WTCR-Gudjir partnerstvo predstavlja novi, treći korak u ekspanziji slavnog i uspešnog brenda u međunarodnom automobilskom sportu, koja se odvija u okviru kampanje pod sloganom #backtoracing.

Gudjir će od 2020/21. postati zvanični snabdevač LMP2 klase Svetskog endurans šampionata, a u idućoj godini ekskluzivni je isporučilac guma u Britanskom turing šampionatu (mada je tu zapravo reč o promeni imena, jer je dosadašnji BTCC liferant Danlop jedna od Gudjirovih robnih marki).

WTCR takmičarima Gudjir će isporučivati najnoviju generaciju svojih “igl F1 supersport” (Goodyear Eagle F1 SuperSport) pneumatika, u čije će performanse uložiti svoju stručnost, znanje i zavidnu reputaciju.

Osim toga, najavljena je intenzivna promocija brenda na samim WTCR trkama i posredstvom Eurosportovih medijskih kanala, s posebnim akcentom na činjenicu da se ovo slavno ime ponovo ozbiljno posvećuje trkanju.

Ugovor između FIA WTCR i Gudjira neizbežno budi sećanja na pobedničku zaostavštinu brenda u Evropskom turing šampionatu voženom u sedamdesetim i osamdesetim godinama XX veka, takmičenju koje je preteča Svetskog turing prvenstva i današnjeg Svetskog turing kupa.

U skorijoj prošlosti, Gudjir je bio ekskluzivni isporučilac guma Naskaru, a u globalni auto-sport ratio se preko WEC i ELMS serija. Vredi podsetiti da je reč o brendu koji je osvojio 368 F1 velikih nagrada (i dalje više od bilo kog drugog proizvođača guma).

“Posle glasanja FIA Svetskog saveta auto-sporta želimo Gudjiru dobrodošlicu u WTCR porodicu,” kazao je WTCR promoter Fransoa Ribeiro. “Gudjir ima dugu i uspešnu istoriju u automobilskom sportu i veoma smo ponosni što je odabrao WTCR kao svoju perjanicu u međunarodnom trkanju. Cele godine ćemo zajedno biti veoma aktivni da bismo ovaj legendarni brend ponovo povezali s trkačkom zajednicom putem kvalitetnih sadržaja i kreativnih aktivacija. Ne sumnjamo da će nam Gudjir biti prvoklasni tehnički, ali i marketinški partner.”

“U isto vreme, zahvaljujemo Jokohami na njenoj nepokolebljivoj podršci WTCR-u i ranije WTCC-u, kao i na znanju i profesionalizmu koje je donela u naše serije u proteklih 14 godina. Kompaniji i njenom osoblju želimo sve najbolje u budućim izazovima.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eleven − 2 =