Halder i Fugel ostaju vozači Tima Honda ADAC Saksonija

Tim Honda ADAC Saksonija prijavio je nepromenjeni pilotski dvojac za dolazeću sezonu TCR Nemačka, svoju čevrtu u kategoriji.

Njegove boje braniće vicešampion serije iz 2017, 23-godišnji Majk Halder i osvajač trka u ovom prvenstvu, 22-godišnji Dominik Fugel.

Oni će se takmičiti u “hondama sivik tajp R” aktuelne FK7 generacije.

Halder je u 2018. osvojio tri trke, do poslednje runde spadao je u krug pretendenata na tron, a na kraju je bio četvrti u generalnom plasmanu. Istakao se u kvalifikacijama – sa tri pol-pozicije, u tom segmentu je bio uspešniji od svih svojih suparnika.

Ove godine Halderov cilj je jasan: “Naravno, to je titula i da osvojim što je više moguće trka. Prvo moramo da domaće zadatke uradimo kako valja i da se postaramo da stalno stižemo do poena i ponesemo naslov. Odluka da i ove godine vozimo u istoj postavi doneta je vrlo rano, a Fugel i ja se odlično uklapamo.”

Halder i Fugel su u prošloj sezoni najmasovnije nacionalne TCR serije svojoj ekipi doneli zvanje timskog viceprvaka. I na tom planu ambicija je da se iskorači na vrh.

“Posle dva vicešampionska zvanja, sada nam je cilj da osvojimo obe titule, ekipnu i vozačku. Majk je bio izuzetno koristan za ceo tim i zato nam je bilo važno da i ove godine vozi za nas”, dodao je Fugel, čiji su lični ciljevi skromniji. “Bilo bi lepo kada bih ove sezone osvojio nešto više bodova. Na kraju krajeva, najvažnije je sticati poene, a onda ćemo na kraju videti dokle nas je to dovelo.”

Fugel vozi TCR Nemačka od inauguralne sezone 2016, a povreda leđa udaljila ga je sa pista u 2017. Prošle godine se vratio u akciju i upisao pobedu na Nirburgringu.

U TCR Nemačka 2019. biće održano 14 trka, serija gostuje i u Austriji, Holandiji i Češkoj, a njena prva runda vozi se od 26. do 28. aprila na Ošerslebenu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


7 + 19 =