Hankuk snabdeva i TCR Evropa

Foto: Gruppe C Photography

Južnokorejski proizvođač guma Hankuk postao je novi ekskluzivni isporučilac pneumatika za TCR šampionat Evrope.

Istu ulogu Hankuk će u 2021. igrati i u regionalnoj seriji TCR Istočna Evropa, kao i u tek pokrenutom TCR prvenstvu Španije.

Tokom proteklih godina, Korejci su bili partneri i drugih sprint i endurans TCR takmičenja.

Svoje “ventus rejs” gume isporučivali su u TCR Nemačka tokom njene prve tri sezone, jedini su liferant za TCR klasu u 24H seriji, Italijanski turing kup i Baltički šampionat turing automobila.

Karavan TCR Evropa obići će sedam zemalja i staze Slovakija ring, Pol Rikar, Zandvort, Spa-Frankoršamp, Nirburgring, Moncu i Barselonu, a odabrane runde biće bodovane i za TCR Beneluks trofej.

“Drago nam je što tako poznat i iskusan premijum proizvođač guma kao što je Hankuk podržava TCR Evropa. Njihove gume impresionirale su odličnim performansama u različitim TCR serijama i tu mislim i na njihove performanse i na konzistentnost”, rekao je promoter kontinentalne serije Paulo Fereira.

TCR Istočna Evropa u programu ima Hungaroring, Red bul ring, Poznanj, Grobnik, Slovakija ring i Brno.

I njen promoter dr Jozef Krenek pohvalio je novo partnerstvo: “Gume su presudna komponenta u auto-trkama i nama je veoma važno da smo stekli jakog i uspešnog partnera poput Hankuka. Mi smo proteklih godina u ESET V4 kupu, u endurans trkama i u Reno klio kupu stekli vrlo dobra iskustva s Hankuk gumama i to će biti slučaj i u TCR Istočna Evropa.”

TCR Prvenstvo Španije će svoju inauguralnu sezonu voziti na autodromima Harama, Navara, Motorland Aragon, Rikardo Tormo i Barselona, u periodu od aprila do novembra.

Šef evropskih sportskih aktivnosti Hankuka Manfred Zandbihler prokomentarisao je: “TCR klasa je poznata po turing trkanju najvišeg standarda. U njoj je zastupljen širok dijapazon brendova i etablirana je u čitavom svetu. Imajući to u vidu, proširenje angažmana Hankuka u TCR serijama predstavlja pravu odluku. Naša “ventus rejs” guma već je godinama dokazana u ovoj klasi i radujemo se uzbudljivom auto-sportu na poznatim međunarodnim trkačkim stazama.”