Hese i “hjundai” prvi na Zandvortu, na podijumu i Halder i Pročik

Foto: Gruppe C Photography

Vozač Engstlerovog “hjundaija“ Maks Hese pobednik je prve trke TCR Nemačka na Zandvortu.

Nemački tinejdžer je trijumfovao ispred 23-godišnjeg Majka Haldera u “hondi“ i branioca titule Haralda Pročika u “hjundaiju i30 N TCR“ ekipe HP rejsing.

Dominik Fugel je u “hondi“ na startu zadržao prvo mesto, dok je iza njih došlo do višestrukih kontakata između Mičela Čea u “golfu“ i Mišel Halder u “hondi“. Posle toga je vozač iz Malezije odbačen u zid i to pri tako nezgodnom uglu da je ograda pretrpela oštećenja.

Trka je prekinuta dok redari nisu doveli u red barijeru, postavivši ispred nje zaštitni pojas od guma. Za sve to vreme štoperica nije zaustavljana.

Na restartu je Pročik je krenuo u ofanzivu i pretekao je Haldera za drugo mesto, dok je Anti Buri u “audiju“ napao Bredlija Burnsa u “siviku“ za četvrto. Međutim Finac nije uspeo da pretekne Britanca, ali je njihovu borbu iskoristio Hese i obišao ih je obojicu.

Trinaest minuta pre kraja Pročik je napao Fugela sa unutrašnje strane Tarzan krivine. Austrijanac je to izveo uz vrlo blagi kontakt i poveo trku, a Fugel je izgubio mesto i od Haldera.

Tumačeći incident na prvoj krivini, zvaničnici su naredili Pročiku da propusti Fugela, koji je u međuvremenu pao na treću poziciju. Zato je Pročik morao da ispred sebe pusti i Haldera i Hesea, što ga je spustilo na četvrto mesto.

U samom finišu Hese je napao Haldera za prvo mesto i na trenutak se probio ispred “honde“. Prilikom povratka na vrh, Halder je zakačio Hesea koji je na trenutak izgubio kontrolu nad vozilom, što je ponovo dovelo “hondu“ na čelo poretka.

Međutim nekoliko krivina kasnije Halder je usporio i propustio Hesea, kojem je ovo prvi apsolutni trijumf u nemačkom TCR šampionatu (prošle godine bio je ruki prvak serije).

Iza Haldera je završio Pročik, koji je u završnici ponovo i hrabro obišao Fugela, na kraju četvrtoplasiranog.

Buri je bio peti, dok se na šestom mestu našao Barns.

Lans David Arnold koji ovog vikenda vozi VIP “hjundai“ bio je sedmi, dok su prvih 10. kompletirali Teo Koako u “hjundaiju“, Lukas Niderčajder u “hjundaiju“ i Rene Kirher u “audiju“.

Jan Zajfert je na prvoj trci “lade veste“ u TCR Nemačka kroz cilj prošao kao petnaesti.

Posle prve trke na Zandvortu Buri i dalje vodi u generalnom sa 234 boda. Pročik mu se primakao na samo 5 poena zaostatka, a u vodećem kvartetu su i današnji pobednik Hese (215) i Halder (214).

Druga trka je na programu sutra od 16:05, sa pol pozicije startuje Lans David Arnold.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two + seventeen =