Hjundai ekspresno počašćen nepovoljnijim Balansom performansi

Posle dominacije prikazane na takmičarskom vikendu IMSA Mišlen serije na Sebringu, “hjundai veloster N” zaradio je novi, nepovoljniji Balans performansi.

BoP južnokorejskog automobila namenjenog prevashodno trkanju u Severnoj Americi izmenjen je u samo jednom elementu: snaga motora smanjena mu je sa 100% na 95%.

Ova mera stupa na snagu odmah, a koliko pamtimo, to je najveća redukcija snage propisana jednom modelu otkako postoji TCR kategorija.

“Veloster N” je na Sebringu počistio konkurenciju, oličenu u automobilima Audija, Honde i Alfa Romea.

Prvih pet mesta na kvalifikacijama TCR klase osvojile su posade pet prijavljenih “velostera”, a dvočasovna trka završena je potpunom okupacijom podijuma koji su izvele tri Hjundai posade.

Nije “veloster” bio ubedljiv samo u IMSA Mišlen pilot čelendžu. U TCR klasi serije TC Amerika njegov pilot Tajler Makson osvojio je svih pet dosad voženih trka.

Ostali BoP parametri takođe nisu blagonakloni prema “velosteru”.

Minimalna težina od 1.325 kilograma čini ga jednim od tri najteža automobila u kategoriji – izjednačen je sa “hjundaijem i30 N TCR” i sa “lynk&co03” – a ima i najviši trenutno propisani klirens od 90 mm, u čemu mu je parnjak jedino sestrinski “i30 N TCR”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*