Hjundai nagradio svoje klijente, među laureatima šampioni Fajls, Bragin, Engstler i Hese

Hjundai motorsport upriličio je proslavu takmičarske sezone 2019. u svom sedištu u Alcenauu i na nju je pozvao preko pedeset svojih najuspešnijih klijenata iz sveta trka na krugu i relija.

Ceremonija je podrazumevala i dodelu nagrada najtrofejnijim vozačima i timovima iz Hjundai klijentskih trkačkih programa, a održana je u neposrednoj blizini radionica u kojima takmičarski automobili nastaju.

Među laureatima su se našli šampion TCR Evropa Džoš Fajls, Maks Hese, prvak TCR Nemačka, Luka Engstler i Dijego Moran, šampion i vicešampion TCR Azija, Dmitrij Bragin, prvak TCR Rusija, kao i Vil Braun, osvajač prve titule u TCR Australija.

Svi pobrojani vozači do svojih titula i zvanja stigli su vozeći “hjundai i30 N TCR”.

Ovaj automobil je u 2019. upisao sedam titula, 69 osvojenih trka i 175 podijuma.

Sestrinski “hjundai veloster N TCR” u svojoj prvoj takmičarskoj godini bio je zadužen za lovore preko Atlantika.

Američki klijent Hjundai motorsporta, ekipa Brajan Herta autosport osvojila je prvo i drugo mesto u generalnom poretku IMSA Mišlen pilot čelendža. Titula je pripala tandemu Majkl Luis – Mark Vilkins, a srebro Mejsonu Filipiju i Hariju Gotsakeru.

Potencijalno najveći Hjundai uspeh u kampanji na krugu, zvanje osvajača Svetskog turing kupa, korejskoj kući moći će da donesu Norbert Mihelis i BRC rejsing, ali će na završnicu WTCR sezone smoraće da se sačeka 15. decembar i runda na Sepangu.

Na modelu “hjundai i20 R5” zasniva se klijentski reli program kuće. Njegove posade trijumfovale su u tri nacionalna šampionata, a do zvanja vicešampiona stizale su u četiri zemlje. Auto je tokom 2019. zabeležio 60 pojedinačnih pobeda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × 2 =