“Hjundai” neregularan, Jelmini diskvalifikovan, pobeda na Mizanu upisana Briljadoriju

Prva trka TCR Italija na Mizanu rasplet je dobila u kasno subotnje veče za zelenim stolom: posle tehničkog pregleda, pobednički “hjundai” Feličea Jelminija proglašen je neregularnim.

Jelmini je zato ostao bez prvog trijumfa u TCR Italija i brisan je iz plasmana, a pobeda na prvom sprintu na Mizanu upisana je 20-godišnjem Eriku Briljadoriju u “audiju RS 3 LMS” BF motorsporta. On je ruki u ovom šampionatu i u tek trećem startu premijerno je osvojio punu kvotu bodova.

U preuređenom poretku subotnje trke Salvatore Tavano je s “kuprom leon kompetision” Skuderije đirasole rangiran kao drugi, a na treće mesto popeo se Marko Pelegrini u Target “hjundaiju”.

Četvrto mesto nasledio je Etore Karminati u “hjundaiju”, kao peti apsolutno klasifikovan je Erik Skalvini u DSG “kupri” Skuderije đirasole, istovremeno i pobednik TCR DSG kategorije. Skalvini se i vratio u TCR Italija da odbrani DSG titulu i misiju je počeo optimalno.

Apsolutno šesto mesto pripalo je njegovom DSG rivalu Mikeleu Imbertiju, takođe u “kupri”. Sedmi je Simone Pelegrineli u drugoj “kupri leon kompetision”. On je na cilj stigao peti, ali je odmah posle trke kažnjen zbog nepravilne pozicije zauzete na startnoj rešetki.

Plasman prvih deset zaključuju Frančesko Savoja u “audiju”, povratnik Danijele Kapelari u DSG “golfu” i brza dama Frančeska Rafaele u BF motorsport “audiju”. Frančeski se auto ugasio na startu sa 17. pozicije, jedva je uspela da ga ponovo pokrene i u trku je praktično ušla poslednja.

Jelmini je u prvom sprintu na Mizanu bio premoćan: startovao je s pol-pozicije, sve krugove proveo je na čelu poretka, zabeležio najbrži krug i kroz cilj prošao 13 sekundi ispred svojih pratilaca. Tu prednost stekao je u svega 16 krugova.

Mladi Italijan već drugi put u 2020. ostaje bez pobede: pre dve nedelje, prvi je bio i na Muđelu, ali mu je tad izrečena vremenska penalizacija zbog kontakta s protivnicima i klasifikovan je kao šesti. Samo tri trke, a već toliko prosutih bodova…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 − 2 =