Hjundai u Kini predstavio “elantru”, novog člana TCR porodice

Hjundai motorsport zvanično je predstavio novi TCR model “hjundai elantra N” na Sajmu automobila u Pekingu.

Ovo je treći model južnokorejskog brenda koji je spreman da se tamiči u svim TCR serijama na planeti.

“Posle tri meseca intenzivnog testiranja, veoma sam srećan što možemo da vam predstavimo “elantru”. Odabrali smo sajam u Kini kako bismo pokazali da imamo globalne planove sa našim automobilima”, rekao je Andrea Adamo, direktor Hjundai motorsporta.

“Uložili smo u taj auto svo znanje koje smo stekli tokom dve godine takmičenja sa modelom “i30 N” i “veloster N”, dodao je on uz najavu da će prvi primerci novog vozila biti isporučeni kupcima do kraja 2020.

“Elantru” je razvijao i testirao, ko drugi nego Gabrijele Tarkvini.

“Izvezao sam mnogo krugova u test automobilu, vozio i sprint i endurans verziju koje smo zajednički razvijali. Prema onome što su pokazali prethodni modeli koje je napravio Hjundai, mislim da možemo da očekujemo veliki napredak od novog auta”, rekao je Tarkvini.

“Konsultovali smo se sa korisnicima naših automobila i uneli neke male izmene na onome što su nam sugerisali, posebno kad je upravljački sistem u pitanju, i ja sam im zahvalan na tim savetima.Auto je veći od ostalih naših modela, ali za volanom se ne primećuje ta razlika”, otkrio je prvi WTCR šampion.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*