Homola: Hokenhajmring je još jedan ‘Tilkedrom’, ali ima gde da se pretiče

Kao debitant u timu Target i u “hjundaiju i30 N TCR” Mato Homola je pre mesec dana osvojio prvu trku TCR Evropa 2019, kao prvu ovogodišnju pol-poziciju.

Slovak je to postigao na Hungaroringu, na kojem je upisao ukupno 54 boda i na drugi trkački vikend kontinentalnog prvenstva na Hokenhajmringu dolazi kao treći u generalnom poretku serije.

Na stazi u Baden-Virtembergu Homola nikada ranije nije vozio i za nju se pripremao na simulatoru.

Ovo mi je prvi put da se trkam na Hokenhajmringu. Mnoge sam sate proveo na simulatoru i jedva čekam da izađem na pistu.”

“Iako je 2002. ova staza pretvorena u još jedan ‘Tilkedrom’, ima više opcija za preticanja, kao i nekoliko komplikovanih krivina. To bi trebalo da odgovara i mom “hjundaiju” i mom stilu vožnje”,  kazao je vozač iz Bratislave, aludirajući na transformaciju koja je Hokenhajmring pretvorila u ono što je danas.

Ukus pobede u Budimpešti bio je sjajan. Ali, konkurencija je brojna i jaka, ima deset “hjundaija”, kao i drugih moćnih brendova. Zato ću ponoviti svoju omiljenu izreku: boriću se kao tigar i daću sve od sebe. A kada nisam tako činio?”, upitao je retorski Homola.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


8 − five =