Homola: Morao sam toliko jako da pritiskam kočnicu da mi je noga skliznula s pedale

I Mato Homola spada u vozače koji nemaju razloga za zadovoljstvo posle prve trke nemačke runde TCR Evropa.

Targetov Slovak posvetio je treninge u petak u upoznavaju Hokenhajmringa, na kom se prvi put u životu trka.

Na subotnjim kvalifikacijama je u poslednji čas iščupao deseto Q1 vreme i prošao u drugu fazu, što nije uspeo da kapitalizuje.

“Prošao sam u Q2, ali mi je ponestalo guma. Uništio sam ih u Q1 kada sam vozio svoj brzi krug, ali me je crvena zastava zaustavila. Zato sam Q2 morao da vozim na gumama koje nisu bile idealne. Dodatno, napravio sam malu grešku, tu sam izgubio možda dve desetinke, ali me je to koštalo desetog mesta”, ispričao je pobednik prve trke u Mađarskoj.

Deseto mesto bi Homoli donelo idealnu startnu poziciju za nedeljni sprint na Hokenhajmringu, ali mu je do tog postignuća falilo samo 32 hiljadita dela sekunde. On je klasifikovan kao jedanaesti, što podrazumeva dva starta iz šestog reda.

U ranoj fazi trke 1 Mato je imao bliski kontakt sa “kuprom” Stijana Paulsena, i taj nije bio jedini. Udarci su zadavani i primani na sve strane, a ta razmena se za Homolu okončala u 7. krugu, kada je sleteo na krivini Zahs, u sklopu motodrom sekcije.


Njegov “hjundai” ostao je zakopan u šljunku, odakle ga je izvukla mehanizacija, a za to vreme kolonu je predvodilo sigurnosno vozilo.

“Mnogo puta su me udarili, a dodatno sam imao i probleme s kočnicama. Toliko jako sam morao da pritiskam pedalu kočnice da mi je noga skliznula s nje. Da bih izbegao sudar, morao sam da siđem sa piste.”

“Kasnije sam prešao preko krhotina na stazi i odmah mi je pukla guma”, objasnio je Homola uzrok svog odustajanja u Baden-Virtembergu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three − 2 =