I drugi kineski auto na velikoj TCR sceni: “MG 6” dobio TCR homologaciju

Automobil “MG 6 XPauer TCR” (XPower) uspešno je prošao kroz homologacione formalnosti i TCR tehnički odsek izdao mu je neophodne sertifikate.

Trkački “MG 6” razvijen je u Kini na bazi putničkog modela koji je 2017. na tržište izbacila kompanija SAIC motors.

Transformaciju u takmičarski automobil izveo je šangajski tim 333 rejsing klab (Racing Club). TCR trkačka verzija prvi put je prikazana na Šangajskom auto-salonu, a potom je testirana lokalno, na Šangaj međunarodnom autodromu i na stazi Šangaj Tijanma.

Dva “MG 6 TCR” automobila učestvovala su u drugoj polusezoni TCR prvenstva Kine, trkajući se s privremenom homologacijom.

Homologacijom stečeni sertifikat omogućuje ovom modelu da nastupi u bilo kojoj TCR seriji, kao drugi automobil ove specifikacije koji dolazi iz najmnogoljudnije zemlje sveta (prvi je “lynk&co03”). Premijeru van Kine on će doživeti tokom dolazećeg vikenda na FIA auto-sportskim igrama na Valelungi.

Za trke na pisti u blizini Rima, koje su po zamisli automobilistički ekvivalent Olimpijskih igara, ali u konkurenciji nacija, prijavljena su dva “MG-a 6”. Njih će voziti Žang Žen Dong i Rori Bučer, prvi za tim Kine, a drugi za ekipu Velike Britanije.

Kako je već standard u TCR svetu, homologacija je uključila i test motora na dinamometarskom stolu ORAL inženjeringa i aerodinamičke probe u Pininfarina vazdušnom tunelu.

Na osnovu tako stečenih podataka, “MG 6 TCR” dobio je svoj prvi Balans performansi. Na Valelungi će mu minimalna težina iznositi 1.265 kg, snaga motora biće na nivou od 100%, a klirens 80 milimetara,  što je i bazična vrednost za jedan TCR automobil.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


7 + nine =