Italijanski tinejdžer Gvideti prvi objavio učešće u TCR Evropa 2020.

Italijan Jakopo Gvideti trkaće se u TCR Evropa 2020. godine za volanom “audija RS 3 LMS” ekipe Elit motorsport.

Gvideti je u minuloj sezoni kao 16-godišnjak (!) debitovao u TCR prvenstvu Italije i pokazao se kao jedan od najistaknutijih mladih talenata na nacionalnom nivou.

On se, takođe u “audiju”, borio za čelne pozicije u šampionatu. Trkačka pobeda je doduše izostala, ali je na rundama na Monci, Imoli i Valelungi ukupno pet puta izlazio na pobedničko postolje. Sezonu je završio kao šesti u generalnom, a treći u klasifikaciji za vozače mlađe od 25 godina (U25 trofej).

“To je bio važan korak u mojoj karijeri. TCR Italija je veoma konkurentan šampionat i sezona je bila uzbudljiva. U mom slučaju, sve je bilo posebno uzbudljivo jer ja nisam imao isksutva s turing automobilima, pre toga sam se trkao samo u kartingu i Formuli Reno”, ispričao je Gvideti, sada 17-godišnjak.

“Dopadaju mi se TCR takmičenja. Auto je zabavan za vožnju jer možete da preterujete, da ga bacate u krivine i da poskakujete preko ivičnjaka, a to mom stilu vožnje odgovara više nego jednosed!”

“Trkanje u TCR Evropa dogodine biće još jedan veliki iskorak. Cilj mi je da prvi deo sezone iskoristim da učim od konkurenata, jer će se neki od najboljih i najiskusnijih turing trkača naći na startnoj rešetki. A potom, nadam se da ću u završnim trkama uspeti da se smestim u najboljih deset”, otkrio je svoj plan Jakopo Gvideti.

Tim Elit motorsport planira da na određenim takmičarskim vikendima kontinentalnog TCR prvenstva prijavi i drugi “audi RS 3 LMS”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 3 =