JAS Motorsport pokrenuo program razvoja mladih vozača, evo šta će pitomci naučiti

Italijanski tjuner JAS Motorsport pokrenuo je program razvoja mladih vozača, namenjen pripremi pilota dolazeće generacije za izazove života u svetu profesionalnog takmičarskog automobilizma.

Cilj je programa da obezbedi odskočnu dasku mladim trkačima koji gaje ambicije o vrhunskoj karijeri u turing ili sportskim automobilima.

JAS je partner Honda rejsinga duže od 20 godina i učestvuje u brojnim međunarodnim trkačkim aktivnostima japanskog proizvođača. U njih spadaju i WTCC od 2007. do 2012, TCR program u kom je JAS prisutan od posnivanja koncepta, kao i Interkontinentalni GT čelendž.

Kuća iz Arluna izrađuje “honde sivik tajp R TCR” i “honde NSX GT3 Evo” i ovi automobili predstavljaće temelj najavljenog programa.

Poslednja evolucija “NSX GT3” debitovala je 2019. i zaslužna je za osam značajnijih titula klijenata iz Evrope, Japana i Severne Amerike. Druga generacija “sivika tajp R TCR” premijerno se trkala 2018, dosad je širom sveta ubeležila 17 važnijih naslova prvaka, a prošle godine izborila je status TCR modela godine.

Razvojni program mladih talenata početno će trajati 18 meseci i biće usmeren na sticanje raznovrsnih povezanih veština na pisti i van nje. Operativni deo programa i instruktažu sprovodiće tim tehničara i menadžera JAS Motorsporta, kao i iskusni vozači iz porodice Honda rejsinga.

Na stazi će pitomci sticati veštine i saznanja kao što su “upravljanje” gumama i gorivom, postizanje definisane trkačke strategije u sprint i enduro nastupima, vožnja pri lošem vremenu i gužvi na stazi, uvežbavanje pit-stopova, standardni protokoli komunikacije između automobila i boksa, razlika između kvalifikacionih krugova i trkačkog tempa, optimizacija kompromisnog setapa sa suvozačem i saradnja s klijentskim timom tokom trkačkog vikenda.

Obuka van autodroma usredsređuje se na delotvornu komunikaciju s inženjerom i ekipom, razumevanje ponašanja automobila i načine da se performanse poboljšaju, uočavanje i tumačenje znakova da auto na stazi ima tehnički problem, saradnju sa timskim kolegama u cilju uspostavljanja optimalnih podešavanja i dobrih radnih odnosa, medijski trening radi stvaranja pozitivnog i profesionalnog imidža, učenje tehničkih aspekata “honde NSX GT3 Evo” i “sivika tajp R TCR”.

Polaznicima će biti pružena prilika da tokom trkačkih vikenda 2020. provode vreme s JAS klijentima kako bi stekli dodatna iskustva.

Namera je italijanske kuće da svakog od pitomaca već u 2021. smesti u trkačko sedište ili GT3 ili TCR automobila nekog od svojih klijentskih timova, i to u evropskim serijama visokog kalibra. U tom periodu obuka će se nastaviti, a mladi piloti će pohađati specijalizovane treninge i radionice, takođe usmerene na različite aspekte profesionalnog automobilizma na stazi i van nje.

“Mi u JAS Motorsportu uvek gledamo u budućnost i razmatramo načine kako da ojačamo našu poziciju u auto-sportskoj zajednici”, izjavio je Alesandro Marijani, direktor JAS motorsporta.

“Pomaganje mladim i talentovanim pojedincima da uče i procvetaju pod našim okriljem jedan je od ključnih razloga našeg kontinuiranog uspeha, zahvaljujući tome je naše tehničko i operativno osoblje visoko cenjeno. To je jedan od ključnih razloga što sada želimo da sličnu priliku pružimo i mladim vozačima.”

“Prilika da stvorimo formalni proces edukacije vozača omogućiće da veći broj mladih trkača nego ikada pre uđe u porodicu JAS Motorsporta i da uči na bazi decenija iskustva koje su ljudi našeg tima sakupili u međunarodnom auto-sportu.”

“Naš program razvoja vozača ima za cilj da od trkača koji obećavaju stvori kompletne trkače, spremne da tokom mnogo godina budu savršeni ambasadori i sebe samih i brendova koje predstavljaju.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*