Još jedna “opel astra” u TCR Italija, nastupa “radi zabave”

TCR šampionat Italije predstojećeg vikenda vozi svoju drugu rundu na stazi Mizano – Marko Simončeli.

Na startnoj rešetki naći će se više automobila nego na otvaranju prvenstva na Muđelu, gde ih je bilo 23.

Na jadranskoj obali tekućem šampionatu priključuje se između ostalih i jedna “opel astra”, nju vozi Nelo Nataloni, a servisira ekipa Gretarejsing. Taj auto je učestvovao u šampionatu 2018. mogao je da startuje i pre dve sedmice u Toskani, ali…

“Bio sam spreman da se trkam već na prvoj rundi na Muđelu, ali nisam obnovio licencu i nisam to uspeo da učinim na vreme”, objasnio je Nataloni.

“Trkaću se s mojom “opel astrom”, koja je spremna još od prošle godine. Glavni mi je cilj da se zabavim. Za mene je rezultat već i to što sam prisutan, kad se ima u vidu da su mi 54 godine.”

Automobilista iz Lacija za sobom ima 30 godina takmičenja. Prvu takmičarsku licencu izvadio je krajem osamdesetih godina XX veka. U devedesetim je vozio brdske trke i postao je nacionalni prvak 1991, sa “lančom deltom S4”.

U daljem toku karijere nastavio je s brdsko-brzinskim trkama, ali u klasi prototipa. U turing trkanju debitovao je 1992, kasnije se bavio nacionalnim Endurans turing šampionatom i GT sprint kategorijom, da bi se 2016. pojavio u TCR Italija.

Nataloni najavljuje da će ovoj sezoni pristupiti kao da je u pitanju “prijateljska utakmica”: “Ovo doživljavamo kao prijateljski izazov, iako svi mi piloti u stvarnosti ciljamo rezultat… Ove godine nijednom nisam isprobao auto, pa ću prvu probu izvesti na prvom treningu na Muđelu.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fourteen − 1 =