Kineski tim LSR razviće električni turing auto za ETCR

Kineski Lišeng Šangaj rejsing (LSR) najavio je program razvoja električnog automobila za seriju ETCR, a prema tehničkom pravilniku koji je uspostavila WSC grupa Marčela Lotija

U pitanju je postava koja stoji iza nedavno razvijenog i na staze puštenog modela “MG6 Xpauer” TCR specifikacije.

LSR je ovaj automobil izradio u ime kompanije MG i on je postizao ohrabrujuće rezultate u takmičarskim nastupima.

Debitovao je u TCR Kina, a Englez Rori Bučer je s njim zauzeo četvrto mesto na drugoj trci FIA motorsport igara na Valelungi, što je i bilo premijerno pojavljivanje “MG6 TCR” u Evropi.

Takav bilans ohrabrio je LSR da pristupi razvoju potpuno električnog modela za novo Lotijevo takmičenje, mada se još ne znaju osnovna marka i model koji će biti elektrifikovan.

Predsednik tima Sia Ćing objasnio je: “Još smo u ranoj fazi ovog projekta i u dogledno vreme objavićemo brend i model našeg ETCR automobila. Želimo da promovišemo ETCR koncept jer on predstavlja budućnost automobilskog trkanja. U svetlosti dobrih rezultata koje je postizao naš “MG6″ nismo želeli da propustimo priliku da u ETCR uđemo od samog početka.”

U ETCR koncept prvi se uključila Kupra, za njom i Hjundai, a Romeo Feraris najavio je da će stvoriti električnu “đuliju”. Loti je najavio da će spisak angažovanih biti i duži, o čemu će se uskoro znati više.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 − 16 =