Klere sport potvrdio kvartet “pežoa” i stalnu postavu za TCR Evropa

Francuski tim Klere sport potvrdio je četvoročlanu vozačku postavu za celosezonsku kampanju u TCR šampionatu Evrope.

Kokpiti “pežoa 308 TCR” porodične ekipe iz predgrađa Pariza pripadaju braći Džimiju i Tediju Klereu, kao i paru vozača džentlmena, Žilu Kolombaniju i Stefanu Ventaži.

Svi oni imaju prethodno iskustvo u TCR Evropa: braća Klere su u kategoriji provela celu prošlu sezonu, dok su Kolombani i Ventaža imali pojedinačne nastupe, i tada u “pežoima” Klere sporta.

Rutineri u Pežo kup serijama u Francuskoj, braća klere su postizala daleko bolje rezultate od svojih kolega džentlmena, ali završne pozicije nisu bile slavne: Tedi je bio četrnaesti, a Džimi dvadeseti u generalnom plasmanu.

“Drago nam je što možemo da potvrdimo naš program u 2020, to je dodatni iskorak u našim naporima uprkos nepredviđenoj situaciji izazvanoj covid-19 pandemijom”, izjavio je direktor ekipe Žan-Mari Klere.

“U narednih nekoliko meseci imaćemo puno posla, budući da smo prisutni i u prvenstvu Francuske, ali se oslanjamo na klijentsku podršku koju je organizovao Pežo sport. Na svakoj rundi biće prisutan inženjer Pežoa i kamion sa rezervnim delovima.”

Klere senior je dodao: “Postoje male evolucije na “pežou 308″, uskoro ćemo izaći na pistu i voziti nekoliko test dana. Naša prošlogodišnja prva sezona u TCR Evropa bila je vrlo obećavajuća. Mnogo smo naučili i osećamo se spremnijim za žestoko takmičenje u ovoj seriji.”

“Cilj je da sva četiri naša vozača napreduju i nišanimo dobre rezultate.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five + eleven =