Ko se kvalifikuje dobije besplatnu gumu, ko stigne na cilj dobije još jednu

Organizator Nirburgring endurans serije (bivši VLN) izašao je u susret predlozima svojih takmičara u TCR klasi i nudi im vrlo atraktivan podsticaj za učešće u tekućoj sezoni.

Inicijativa je omogućena zahvaljujući saradnji promotera i kompanije Gudjir, a treba da rezultira većim brojem učesnika u šampionatu čije se sve runde voze na legendarnom Nirburgringu Nordšlajfe

Poenta je u sledećem: svaki registrovani tim u TCR klasi dobiće besplatnu Gudjir trkačku gumu pre starta trke, uz uslov da je nastupio na kvalifikacijama.

Stvari postaju i bolje: ukoliko je tim stigao na cilj, biće mu poklonjen još jedan Gudjir trkački pneumatik.


Računica kaže da se tako u toku sezone teoretski može dobiti 18 besplatnih takmičarskih guma, što je ušteda od 5.670 evra po automobilu.

VLN serija je i prošle godine svojim TCR ekipama donirala pneumatike, a računa se da će za 2020. količina poklonjenih guma biti značajno povećana.

Pri prosečnih sedam ili osam takmičara u klasi, broj podeljenih besplatnih guma biće udvostručen u odnosu na prošlu godinu, s tim što može da bude i veći ukoliko i učesnika u prvenstvu bude više.

Cenu druge poklonjene gume pokriva organizator takmičenja, VLN VV GmbH & Co. KG.

TCR timovi će se u Nirburgring endurans seriji takmičiti isključivo na Gudjir slik i pneumaticima za kišu u dimenziji 265/660 R18.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × 2 =