Ladigin propušten do pobede, Ladi 1-2 u Moskvi

Kiril Ladigin je trijumfovao na drugoj trci TCR šampionata Rusije voženoj na Moskovskom autodromu.

Njega je do trijumfa propustio timski kolega Mihail Mitjaev, koji ovog vikenda vozi umesto Mihaila Gračova, a danas je ruskom proizvođaču i ekipi Lada sport Rosnjeft doneo dvostruku pobedu.

Kao treći je kroz cilj prošao Klim Gavrilov u “audiju“.

Trka je vožena po slaboj kiši, a Grigorij Burlucki u “golfu“ je startovao sa pol-pozicije ispred Mitjaeva i Gavrilova.

Međutim vozač “folksvagena“ je imao loš start pa su ga pretekli Mitjaev i Gavrilov, dok je veliki broj takmičara izleteo sa staze, a među njima i tadašnji lider Mitjaev, te Ladigin i Aleksej Dudukalo.

Mitjaev je uspeo da se vrati na stazu, iza privremeno vodećeg Gavrilova, a ispred Ivana Lukaševiča u “hjundaiju“.

U drugom krugu Mitjaev je bez većih problema pretekao Gavrilova, dok se u trećem i četvrtom krugu i njegov timski kolega Ladigin probio prvo ispred Lukaševiča, a zatim i ispred Gavrilova, zauzevši drugu poziciju.

Razlika između dve “veste” bila je velika, dostizala je čak i 9 sekundi, dok je Gavrilov za vodećim kasnio 12 sekundi.

Na polovini trke kiša je prestala da pada, a u devetom krugu Pavel Kalmanovič u “audiju“ Lukaševiču preoteo četvrto mesto.

Dva kruga kasnije, i Bragin je pretekao Lukaševiča i sa pete pozicije se dao u poteru za Kalmanovičem.

Za poziciju 13 se vodila velika borba između Ivana Čubarova, Denisa Grigorjeva, Artura Muradjana, Antona Badojeva i Pavela Jašina, a svi su vozili “kupre“.

U 15. krugu Bragin je pretekao Kalmanoviča, ali je tom prilikom sišao sa staze.

U poslednjem krugu Mitjaev je imao 8 sekundi prednosti u odnosu na Ladigina, ali je obavio ekipni zadatak i dramatično je usporio, pa je timskom kolegi koji se bori za titulu omogućio trijumf i dodatne poene, dok je iza njih na cilj stigao Gavrilov.

Trostruki uzastopni šampion Bragin završio je trku kao četvrti ispred Kalmanoviča, dok je Lukaševič na kraju bio šesti.

Iren Minahmetov u “audiju“ je bio sedmi, Burlucki osmi, dok su prvih deset kompletirali Dudukalo i Ivan Čubarov u “kupri“.

Današnja pobeda podigla je Ladigina na drugo mesto u generalnom. Bragin je i dalje vodeći sa 191 bodom, Ladigin ga sledi sa 176, a Gavrilov ima 173.

Finalni vikend Ruskog TCR šampionata je na programu 7. i 8. septembra, kada karavan gostuje na Sočiju, gde će pasti i odluka o novom šampionu serije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × four =