Lojd: Na Ošerslebenu smo nasledili prvo mesto, Barselona je naša prva prava pobeda

Britanac Danijel Lojd trijumfovao je na drugoj trci TCR Evropa na stazi Barselona Katalonija, i to posle starta s pol-pozicije i svih krugova provedenih u vođstvu.

Trkaču slovačkog tima Brutal fiš to je druga ovogodišnja pobeda u kontinentalnoj seriji, ali je na Ošerslebenu slavio tek posle diskvalifikacije dvojice konkurenata.

Englez je bio utoliko zadovoljniji učinjenim: “Veoma sam srećan zbog ove pobede, i zbog ekipe i zbog sebe. Ovo smatram našom prvom pravom pobedom, jer smo na Ošerslebenu nasledili prvo mesto. Trka je bila naporna, ali je auto bio savršen i bio sam u stanju da se održim u vođstvu sve do karirane zastave.”

Bivši BTCC takmičar i pilot TCR Internacionalne serije, kao i dominantni osvajač TCR UK 2018, Lojd nije započeo ovogodišnje evropsko prvenstvo, već mu se priključio od druge runde. Na tu činjenjicu, kao i na svoju saradnju sa Slovacima, vozač iz Hadersfilda posebno je skrenuo pažnju: “Podsećam vas da ja ove sezone nisam imao angažman i da sam ovu priliku dobio zahvaljujući Martinu Ribi, ekipi Brutal fiš i Hondi i na tome sam im zaista zahvalan.”

Belgijanac Žil Magnus nije završio subotnju trku, što je danas delimično nadoknadio izlaskom na drugi stepenik podijuma.

Pilot “audija” bio je najbrži na prvom treningu vikenda, a na nedeljno drugo mesto reagovao je pomešanim osećanjima: “Srećan sam, ali sam i pomalo razočaran. Zaista sam želeo ovde da pobedim, imali smo pravi tempo ali nam je falilo nešto krajnje brzine. Danijel se veoma dobro branio i nisam mogao nešto naročito da učinim.”

“Ukupno gledano, ovo je bio veoma dobar vikend, vratili smo se na vrhunski nivo posle nekoliko teških trka na kojima su nas mučili tehnički problemi i greške. Lepo je što smo se od toga oporavili”, završio je Magnus, sada sedmi u generalnom.

Briše je trećim mestom stavio tačku na vikend u Barseloni. Francuz je posle dva podijuma u Španiji prvi pratilac lidera serije Džoša Fajlsa, za kojim na tabeli zaostaje 48 bodova. Na poslednjoj rundi TCR Evropa u Monci moguće je osvojiti još najviše 85.

Pilot “pežoa” pohvalio je automobil, koji je imao brzinu i na vlažnoj pisti u subotu, kao i na suvom asfaltu u nedelju.

“Trka je bila veoma naporna, stalno sam bio u borbama, a vreme je izuzetno vruće. Osećam se iscrpljeno, ali je rezultat dobar. Auto je vrlo dobro radio u današnjim, potpuno drugačijim uslovima. Međutim, i dalje smo malo preteški”, kazao je Briše, čiji je “pežo” ovog vikenda imao 1.235 kilograma, isto koliko i svi konkurentski modeli osim 90 kg težih “honde” i “hjundaija”.

Uoči završne, sedme runde serije do titule mogu još samo Fajls (282 boda), Briše (234) i vozač Target “hjundaija” Andreas Bekman (199).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × five =