Lubner motorsport poručuje: Ima smisla i dalje se trkati s “astrom TCR”

Kao što smo već pisali, posle gašenja Kisling motorsporta, logističku i tehničku brigu o “opel astrama TCR” preuzeće nemačka ekipa Lubner motorsport.

Mirko Lubner, prvi čovek tima iz Tiringije, objasnio je kako se njegova postava našla u ovoj novoj ulozi. Sve je počelo razgovorom sa rukovodiocem Kislongove operacije.

„Štefana KisIinga poznajem već dugo, moj i njegov otac već su sarađivali”, ispričao je Lubner. “Štefan nas je pozvao i zamolio za lični razgovor. U njemu nas je u principu pripremio za finalni korak i ponudio nam je da podržavamo trkačke timove isporukom rezervnih delova.”

“Lubner motorsport ima sve materijale da nastavi da tehnički i logistički podržava “opel astre TCR”. Predati su nam rezervni delovi za trkačke automobile i oni se nalaze u našem sedištu u Georgentalu. Svi su na raspolaganju i odatle se šalju u ceo svet. Predviđeno je i snabdevanje delovima različitih serija, kao što je ADAC TCR Nemačka.”

Lubner je otkrio i kako će direktno na stazama odgovarati budućim zahtevima: „Naravno, želimo da osiguramo da će “astre TCR” i dalje voziti, bilo u VLN seriji, ili u TCR Nemačka. Zato ćemo se postarati i za dodatni kamion u kojem ćemo rezervne delove dovoziti direktno na staze, da bismo klijente opsluživali na licu mesta. Uslov je, prirodno, da postoje najmanje tri automobila koja se trkaju u nekoj od različitih serija.”

U Lubneru ističu da su ponosni što baš oni nastavljaju projekat “astra TCR”, a cilj je da klijenti tranziciju ne osete i da veruju da dalji sportski život s “astrom” ima svrhu.

“I nama i klijentima je važno da sve teče dalje. Mušterije treba da uvide da ima smisla i dalje se trkati s “opelom” i da nastave da kupuju taj auto. Naš je posao da to osiguramo.“

“Opel astre TCR” dosad su se trkale u TCR Internacionalnoj seriji, TCR Nemačka, VLN seriji, TCR UK i TCR Italija. Jedinu titulu s ovim modelom osvojio je Harald Pročik, postavši šampion nemačkog TCR prvenstva 2018.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


ten + 10 =