Makau: Haf prvi na cilju glavne trke, posle kazne rangiran kao 23.

Rob Haf je s “MG6” automobilom prvi prošao kroz cilj haotične glavne trke Makau Guja, ali je kao izazivač incidenta kažnjen dodatkom 30 sekundi i klasifikovan je tek na 23. mestu.

Pobedu je nasledio Kinez Džejson Džang Ćang u “lynk&co03” ekipe Timvork motorsport, drugi je bio njegov timski kolega Sani Vong, a treći Lo Se Ho u “hondi sivik” – obojica iz Hong Konga.

Glavna trka je dva puta prekidana, s tim što posle drugog prekida nije ni nastavljana, a pređena je tek polovina od predviđenih 12 krugova.

Kao osvajač subotnje kvalifikacione trke, Haf je krenuo s pol-pozicije. Kao i juče, Ma je startovao bolje od njega i poveo je kolonu.

Englez je u kvalifikacionoj trci povratio vođstvo već do krivine Lisabon, danas mu to nije uspelo i Ma je proveo prvi krug na čelu.

Iza njih, Filipe Klemente de Soza izveo je loš start s trećeg mesta, pa su njegov “audi” zaobišli i Žang i Sani Vong.

Haf je krenuo u napad na početku drugog kruga i pokušao je manevar na najbržoj krivini Mandarin orijental. Tu su se on i Ma dodirnuli, što je novog šampiona TCR Kina poslalo u ogradu i uništilo njegov “lynk&co03”.

Udes je izazvao prvi prekid trke, pauza je trajala duže od 40 minuta zbog popravke ograde.

Na restartu je Haf vodio ispred Džanga i Endija Jana u “MG6”, koji je neposredno pre prvog prekida prestigao Sanija Vonga na krivini Lisabon. Ipak, ispostaviće se da je taj manevar izveden tek pošto su istaknute oznake za izlazak sigurnosnog vozila.

Udes “honde sivik” Rajana Vonga na prilazu Hotelu Lisabon nije izazvao crvenu zastavu jer su redari brzo uklonili slupani auto, ali je sudar dva “audija” na izlasku iz Mandarin krivine doveo do drugog i konačnog prekida trke.

Haf je mislio da se može pohvaliti jedanaestom pobedom u Makauu, ali je odlukom sudija dobio pola minuta penalizacije jer je proglašen odgovornim za udes koji je doživeo Ma.

Na identičan način kažnjen je i drugi MG vozač Endi Jan, pa je u konačnom poretku Timvork motorsport Lynk&Co zabeležio dvostruku pobedu, a poredak prve trojice glasio je: Džejson Džang Ćang – Sani Vong (+3.044) – Lo Se Ho (+3.517).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*