Marsel Fugel ostaje u TCR Nemačka: U idealnom slučaju, cilj je titula

copyright: HOCH ZWEI

Kada je krajem januara objavio da napušta TCR Nemačka i prelazi u ADAC GT Masters, Dominik Fugel je rekao da će u turing seriji svakako ostati jedan član trkačke porodice iz Hemnica.

U pitanju je njegov mlađi brat Marsel, prošlogodišnji osvajač juniorske kategorije nemačkog TCR šampionata (Honda junior čelendž).

“Prošla sezona bila je veoma dobra, sad treba da vidimo kuda idemo u 2021,” kazao je Marsel Fugel, koji je u prošlogodišnjem apsolutnom poretku serije bio peti, uz tri izlaska na podijum.

“U idealnom slučaju, cilj je da osvojim naslov u TCR Nemačka, ali sve je to još na dugačkom štapu. Definitivno mi je cilj da završim među prva tri.”

Marsel će i 2021. voziti “hondu sivik tajp R TCR”. Nju će pripremati porodični tim Fugel motorsport, a nastupaće pod zastavom Honda ADAC tima Saksonija.

Jasno, brat Dominik mu zbog angažmana u GT3 svetu neće biti timski kolega u dolazećoj kampanji.

“Dominik prelazi u ADAC GT Masters i naravno da će mi nedostajati. Imali smo običaj da mnogo razgovaramo i diskutujemo o tome kako da pristupimo pojedinim trkama i stazama”, dodao je 20-godišnji automobilista.

Foto: Gruppe C Photography

Iako će u svojim redovima imati samo jednog Fugela, ekipa će na startnu rešetku nekada najjače nacionalne TCR serije ipak izvoditi dva “sivika”.

O tome ko će zauzeti drugo trkačko sedište trenutno se pregovara s nekolicinom vozača.

Start šeste sezone TCR Nemačka zakazan je za vikend od 14. do 16. maja na Motorsport areni Ošersleben.