Mato Homola vozi BRC “hjundai” u TCR Evropa

BRC rejsing tim objavio je da je Mato Homola njihov prvi vozač u TCR Evropa za sezonu 2020.

Slovak će voziti “hjundai i30 N”, sa kojim je nastupao u istom takmičenju i 2019, ali sa ekipom Target kometišen.

Iako ima tek 27 godina, Homola iza sebe ima ogromno iskustvo u turing trkama, u kojima se takmiči od svoje 17. Posle sezone u ETCC i nekoliko gostovanja u WTCC, 2016. je prešao na TCR tehniku. Najveći uspeh mu je sigurno pobeda u WTCR na tehnički zahtevnoj stazi Vila Real u Portugalu. U TCR Evropa je debitovao prošle godine, a u tu seriju je došao kao Hjundaijev ambasador za Slovačku. To partnerstvo nastavlja se i u 2020.

“Sarađivali smo s Matom tokom FIA Motorsport igara 2019. i mislim da je on pravi izbor za nas. U TCR Evropa ćemo imati dva automobila, a oba će voziti vozači najvišeg ranga”, rekao je Gabrijele Rico, šef BRC.

“Od naše prve saradnje sam znao da je BRC pravi tim za mene. Ekipa ima ogromno iskustvo i visok profesionalni nivo, pa mislim da sam u dobrim rukama. Moje trkačke sposobnosti u koliziji sa vrhunskom ekipom i najboljim TCR automobilom su sigurno dobitna kombinacija. Nemam drugi cilj nego da osvojim TCR Evropa ove godine, veoma sam motivisan, a verujem i da će BRC učiniti sve da tako i bude”, ispričao je Homola.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × 4 =