Mirko Milovanović prvi put testirao “megan TCR evo”: Auto mi je izmamio osmeh na lice!

Beogradski automobilista Mirko Milovanović počeo je da obavlja ulogu zvaničnog test i razvojnog vozača ekipe Vuković motorsport.

Profesionalno angažovan u švajcarskom timu od kraja 2019, on je prošlog vikenda prvi put vozio Vukovićev “reno megan TCR”, i to u najnovijoj, evo specifikaciji.

Oznaka evo podrazumeva da je u francuski automobil ugrađen originalni Reno turboprehranjivani agregat od 1,8 litara.

Mirko je ekskluzivno za naš portal ispričao svoje utiske sa probne vožnje koja ga je praktično uvela u TCR svet. Ona je za glavni cilj imala sakupljanje informacija o novom motoru i njegovu dalju optimizaciju, a ne potragu za performansama.

“Prošle subote smo imali jedan jako bitan i kvalitetan test na stazi Most u Češkoj. Reklo bi se da je to bilo moje prvo generalno upoznavanje sa TCR konceptom, koji do sada nisam imao prilike da osetim“, kazao je Milovanović.

„Sve je za mene bilo novo, automobil, turbo agregat, tim, staza… Zapravo, jedina stvar koju sam imao do sada prilike da koristim je sekvencijalni menjač, sve ostalo je bilo jedna kompletno nova dimenzija.“

S obzirom na termin i lokaciju testa – Most je na krajnjem zapadu Češke – tamošnji vremenski uslovi spadali su u domen očekivanog.

„Otežavajuće okolnosti su bile gusta magla i niska temperatura, što i nije neko iznenađenje s obzirom da je januar mesec. Međutim, u motorsportu jednostavno takve okolnosti ne smeju da budu prepreka jer je svaki kilometar bitan kako bi se nesto novo naučilo, kako sa tehničke strane, tako i sa vozačke.“

Mirko na Mostu nije prvi put vozio samo „megan“, već jedan TCR automobil uopšte. On je ostao impresioniran i performansama komponenti i performansama kompletnog vozila.

„Reno megan“ je za mene jedno jako pozitivno otkrovenje. Poseduje izuzetan aerodinamički potisak pri velikim brzinama, kočioni sistem je jako efikasan i pruža neverovatnu sigurnost. Jako je izražen obrtni moment, koji mi je u pojedinim momentima mamio osmeh na lice pod kacigom!“

“Moj tim Vuković motorsport i ja jako smo zadovoljni što smo imali priliku da testiramo i osetimo sve čari nove evolucije „renoa megan TCR.”

“Ja sam se trudio da se što bolje upoznam sa ovom’ lepoticom’ i da pružim što vise informacija inženjerima, i timu kako bismo što bolje spremili “megan EVO” za predstojeću sezonu!“, sumirao je Milovanović svoja zapažanja iz Češke i uputio pozdrave svim čitaocima Serbiaringa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*